Juli 2018 – Wuppertal Duitsland

Door Christel
Op 6 Juli was het dan eindelijk weer zover, Wuppertal!!! Door de blessure van Willem aan zijn schouder hebben we vorig jaar November een wedstrijd-stop ingelast tot nader order. Gelukkig gaat het geleidelijk steeds beter met de blessure dus hebben we enkele weken geleden besloten om Wuppertal als doel te stellen voor onze eerste wedstrijd dit seizoen. Op het conditionele vlak zijn we er nog niet helemaal in geslaagd om klaar te zijn voor de wedstrijd, maar het gegeven dat er tussen elke dans een redelijke periode zit om te herstellen hebben we toch de knoop doorgehakt en hebben we ons ingeschreven voor de wedstrijd. We hebben ons zelf de opdracht gegeven om te proberen de punten te raken waarmee we bezig zijn met de lessen en hadden verder geen enkele verwachting te hebben wat betreft het resultaat.

Gesteund door onze teamgenoten Dick, Anet, Marc, Karen, Evert en Margriet zijn we gemotiveerd begonnen aan de wedstrijd. Tot en met de Slowfox waren we eigenlijk best tevreden over onze eigen prestatie maar na één rondje quickstep kwam toch de man met de hamer. Ondanks alles hebben we blijkbaar toch nog iets goeds laten zien aangezien we nog wel redelijk wat crossen hebben gekregen voor deze dans. Blijkbaar voelde het slechter dan het er uit zag. Ook Marc en Karen en Evert en Margriet hebben zich goed door de eerste ronde heen geslagen zodat we met drie paren van L2M door mochten naar de volgende ronde. Voor Dick en Anet hield het na een mooie ervaring in de eerste ronde helaas op. Ze zijn uiteindelijk 130e geworden.

Ook de tweede ronde hebben we ons beste dansen laten zien maar helaas was het niet voldoende voor een ronde verder. Uiteindelijk zijn we toch nog 58e  van de 147 deelnemende paren geworden dus over het eindresultaat mogen we zeker niet klagen. Het was in ieder geval weer een feestje om op de wedstrijdvloer te staan en we zijn weer een mooie ervaring  rijker. Marc en Karen hebben een mooie 52e plaats weten te behalen en Evert en Margriet mochten nog een rondje verder en zijn op een knappe  39e plaats geëindigd.

Op zaterdag zijn we nog gaan gezellig uit eten gegaan met enkele andere teamleden die dat weekend ook actief waren maar verder hebben we de wedstrijd dat weekend aan ons voorbij laten gaan. Van alle mooie resultaten die dit weekend zijn behaald hebben we dus alleen de uitslagen vernomen. Wij hebben de  rest van het weekend wat gewandeld met Marc en Karen in de omgeving van Wuppertal. Kortom, de combinatie van goed weer en aangenaam gezelschap heeft er mede voor gezorgd dat het voor ons fantastisch weekend is geweest. Op naar de volgende uitdaging…..

Hier onder de uitslagen van onze teamgenoten dit weekend:

 • S1 – Erik en Femke 44e
 • S1 – Erik en Desirée 64e
 • S2 – Evert en Margriet 39e
 • S2 – Marc en Karen 52e
 • S2 – Willem en Christel 58e
 • S2 – Dick en Anet 130e
 • S3 – Stefan en José 82e
 • S3 – Henk en Elly 124e
 • S4 – Johan en Nel 18e

 

2 gedachten over “Juli 2018 – Wuppertal Duitsland

 1. Michele

  Geweldig dat jullie weer actief op de wedstrijdvloer zijn en een goede prestatie al weer na zo een tijd er tussen uit. We hebben wel hard doorgewerkt in de lessen, dus dat gaat zekers goedkomen 👍🏻😘

 2. Evelien

  Geweldig fijn voor jullie dat het is gelukt om deze wedstrijd tot een succes te maken. Proficiat en op naar de volgende wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.