Hoezo dansen in Dubai ?

      1 reactie op Hoezo dansen in Dubai ?
  • Igor Gutovskyi die de Holland Masters op 20-22 oktober bezoekt met zijn “Dubai-flyers”;
  • Henk Peter Vos die op zaterdagavond enthousiast melding maakt van het Dubai dans festijn en
  • familie die in Dubai woont.

Onder het motto “doe eens gek”, paspoorten gecheckt, met Herman overlegd, tickets geboekt en gaan met die banaan (grootste Boeing van Emirates).

Na twee dagen in Dubai acclimatiseren (alsof dat genoeg is ….) zaterdag 9 december in de taxi op weg naar de danslocatie (1 van de 5 Marriott hotels). Daar aangekomen worden we met alle mogelijke egards opgewacht: een “livreier” neemt onze koffers over en brengt ons naar de kleedruimte. In eerste instantie probeert men ons te scheiden in een heren- en dames-omkleedgelegenheid, maar dit kunnen ze gelukkig niet lang volhouden. Dansers zijn gewend elkaar te helpen met knoopjes, lusjes, ritsen…

De timetable geeft aan: sen IV 13.45 uur; 1 ronde betekent gelijk de finale !!! We staan nl. ingeschreven met 6 paren (1x Nederland, 2x Duitsland, 1x Hongarije, 2x Italië – waaronder de wereldkampioen). Kennis gemaakt met tien collega-dansers: prima sfeer! Tegen elkaar in het engels: “vandaag staan wij met de wereldkampioen in de finale: jongens (65 plussers), we gaan knallen!”.

Opwarmen, blijven opwarmen (nog maar een chocolade boost), want het blijft gissen wanneer we de vloer op mogen. Alles wat er uit de speaker schalt, kunnen we –zelfs met ons internationale gezelschap- niet verstaan. En dan is het 15.15 uur en nog geen wereldkampioen te bekennen (heeft zich helaas op het laatste moment teruggetrokken). Dus gaan we met z’n tienen dubbel gemotiveerd de prachtig verlichte dansvloer op.

We hebben heerlijk gedanst, heel erg genoten van de entourage en het enthousiaste publiek. Maar …. het kan altijd meer en beter horen wij Herman zeggen en dat klopt ……. Heel bijzonder en apart dat wij nu een keer als laatste de medaille krijgen omgehangen … en een prachtige kristallen bokaal krijgen uitgereikt!!

Vanaf de zomervakantie hebben we samen met Herman en Michèle hard gewerkt en dat heeft in Dubai dit mooie resultaat opgeleverd.

Herman en Michèle, dank voor jullie geduld met ons. Wij staan weer met beide benen op de grond nog na te genieten van dit avontuur. Op naar de volgende wedstrijd in het nieuwe jaar.

Sfeervolle kerstdagen, fijne jaarwisseling en een mooi dansjaar 2018 toegewenst.

1 gedachte over “Hoezo dansen in Dubai ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.