Love2Move Winteruitje 2017

      2 reacties op Love2Move Winteruitje 2017

Door Evelien en Marc:

Op zaterdag 16 december was het weer zover: tijd voor ons jaarlijkse Love2Move winteruitje. Tijdens een teammeeting heb ik (Evelien) me opgegeven om mee te gaan helpen met de organisatie van het winteruitje. Dit jaar was het een groepje van alleen maar dames. Vrij snel zijn we begonnen met brainstormen. Tja, als er al verschillende jaren een winteruitje is geweest dan wordt het steeds moeilijker om weer iets anders te gaan bedenken, maar er waren leuke ideeën en eigenlijk waren we er heel snel uit. Wat minder snel ging het om een goede locatie te zoeken. We wilden eens een andere plek gaan proberen maar dat viel niet echt mee.

Verschillende locaties waren al afgehuurd voor 16 december en weer andere plekken vonden we niet zo geschikt. De tijd drong en gelukkig hebben we toen de “De Weistaar” gevonden en daar was nog een zaal beschikbaar voor ons feest. Met een delegatie van 6 personen zijn we daar gaan kijken en vrij snel werd er besloten om hier ons feest te gaan vieren. Het was een grote opluchting dat dit heel belangrijke punt van de agenda gereed was. Tijdens de voorbereidingsperiode vlogen de appjes heen en weer en bij ieder overleg in “De Glindster” en bij Claudia thuis kwamen we een stap verder en kregen we er steeds meer zin in. Ieder kreeg een taak toebedeeld en het liep lekker. De laatste week werd er hard gewerkt om de voorbereiding klaar te krijgen en ’s middags om 15.00 uur zijn we met een hele groep de zaal gaan versieren en alles klaarmaken voor de avond. Voor ons kon het feest gaan beginnen.

Karen en ik (Marc) stappen rond 17:30 op de fiets om naar de Weistaar te fietsen. Na het stallen van onze stalen rossen, konden we de kou uit en de warmte in. Daar werden we hartelijk ontvangen door Kerstman Herman. Met een grote bel en veel ge-Ho Ho Ho, werden we de juiste zaal in geleid. Daar treffen we een zaal vol versierde hoedjes, kerststukjes, aangekleedde tafels, prachtige versierde bomen…. Niets was aan het toeval over gelaten.

Daar werd ook duidelijk dat iedereen de opdracht om een feestelijk hoofddeksel mee te nemen erg serieus was genomen. Er waren erg bijzondere en stijlvolle creaties bij. De troonrede tijdens Prinsjesdag valt er volledig bij in het niet.

Bij binnenkomst kregen we een Wifi code (nodig bij de opgeladen telefoon) en muntjes waarmee we een paar eerste drankjes konden halen. Zoals dat hoort werd de avond gezellig geopend met een kletspraatje. Uiteraard starten we het feest formeel met het heffen van een glas en het uitbrengen van een groet. Met een hulpzame vinger van de bediening krijgen we de hele bende ook nog op de foto. Tussendoor ook allemaal even op de foto achter de kerstlijst, waarna al gauw de eerste gang werd geserveerd. De gezellige tafels waren groot genoeg om met een clubje mensen samen te kunnen zitten. En klein genoeg om toch met iedereen even bij te kunnen kletsen. Of we elkaar haast nooit tegen komen en spreken….   😉

Na de eerste gang met heerlijke hapjes konden we aan de bak!! Onze kennis werd op de proef gesteld met een Kahoot quiz over hoedjes. Gelukkig zaten er ook nog andere vragen tussen. Vooral de foute antwoorden, die door de organisatie zelf bedacht waren, waren erg spitsvondig. De leiding van de quiz was strak in handen bij quiz-masters Claudia en Margot. Helaas bleken zij door de techniek wat in de steek gelaten te worden. Al snel ontstond en een duidelijke kopgroep. Tot grote hilariteit ging Kahoot daarna een aantal keer op hol en schoven mensen van de top-3 naar onderen door het verlies van punten. Een enkeling schoot daarna in de peilingen weer als een raket omhoog om daarna met de eer te kunnen strijken. Niet helemaal terecht, maar wat deed het ertoe….. Makkelijk kletsen als je uiteindelijk als eerste eindigt. Maar ik (Marc) vond het in ieder geval reuze gezellig. En hulde aan iedereen die alle goede antwoorden hebben gegeven (maar niet altijd de punten hebben gekregen). Zelfs Karen scoorde aardig, terwijl ze steeds maar de helft van de mogelijke keuze-opties kreeg. Willem was wel duidelijk in zijn nopjes met de zwaar bestreden 3e plaats.

Tijd voor het hoofdgerecht. Een gemengde groetenschotel die overheerlijk moest zijn. Gemengde boontjes, die ook heerlijk moesten zijn. Heerlijke aardappeltjes en frietjes, heerlijk vlees en naar verluid nog heerlijkererere vis (hoewel ze zelf geen vis at, had ze zich laten vertellen dat….). Volgens de bediening dus een heerlijke hoofdmaaltijd. Als zij het zelf al niets hadden gevonden…. En het moet gezegd: de gerechten smaakten prima. Zeker na zo’n verhitte strijd.

Tijd voor het volgende spel. De mannen moesten, zonder te overleggen, op volgorde van leeftijd gaan staan. Makkelijk zat! Binnen een paar minuutje hadden wij dat wel foutloos voor elkaar. De dames hadden na veel gedoe en geschuif eindelijk een volgorde vastgesteld waarin ze bij het team waren gekomen. Sommige waren erg eenvoudig. Maar een aantal zijn ze nog steeds niet uit. Kerstman Herman overigens ook niet. Dan maar tijd voor het uitdelen van de pakjes. Als een stel doorgewinterde brandweerlui werden de cadeaus en een lange keten doorgegeven. Tot iedereen voorzien was. En er ook nog pakjes over bleven. Alles bij elkaar had iedereen z’n best gedaan om iets leuks te vinden en het feestelijk in te pakken. Kaarsen, chocolade, fotolijstjes, speciale thee, vogelhuisjes, enz. Kortom: een bonte verzameling. We hebben geen dubbele gezien!

Tijd voor het nagerecht. Een heerlijk (😉) grand dessert. Smullen hoor!! Dat bracht ons bij het moment waarop de kronen en staffen van de Kerst Koningin en Koning konden worden doorgegeven. Deze keer was niet de uitslag van de quiz bepalend (of toch?). Maar hadden Michèle en Herman bedacht wie ze wilden belonen voor hun tomeloze energie die ze in het team steken. Dat ik (Evelien) als Koningin op deze avond ben gekroond vind ik best een hele eer en ook hartstikke leuk dat Marc als Koning naast mij kwam. Die heeft het ook echt verdiend na al het werk dat hij heeft gedaan en nog steeds doet. Een echte Koning!!! Een mooie erkenning van het team dus voor het vele werk dat we in de uitjes gestoppen (Evelien) en in de (nieuwe) website (Marc).

Maar een Koningin en Koning horen natuurlijk het kerstbal te openen. Dus als snel werd de sneeuwbal ingezet. Zelfs de bediening (die niet kon dansen) werd aangehaakt. Een bonte boel. Maar ook wel weer even genoeg dansen voor de meesten. Dat doen we tenslotte wel vaker…. Een enkeling kreeg er echter geen genoeg van. En liet zien ook de ZOUK lessen niet vergeten te zijn. Afgaande naar de reacties vanuit het team was het een zeer geslaagde “Cristmas2Love”.

Na een kop koffie en een laatste drankje, kon het opruimen beginnen. Het organiserend commitee kan dus weer aan de bak. Ze beginnen ’s morgens vroeg met versieren. En mogen als dank dan ’s avonds ook weer opruimen. Gelukkig springen er wel wat mensen bij, maar we weten als geen ander dat je dan best een lange vermoeiende dag achter de rug hebt. Gelukkig was het een fantastisch feest!! En dat maakt een hoop goed.

Karen en ik (Marc) stappen op de fiets. Mijn kersthoed met lampjes licht de donkere weg een beetje bij zodat we veilig thuis komen. Een mooie afsluiting van een heerlijk dansseizoen. Met een super team, fantastische vrienden en 2 top trainers.

Iedereen die heeft meegeholpen aan voorbereiden, opbouwen en opruimen ontzettend bedankt!! En ook veel dank aan alle aanwezige teamies die zich geweldig mooi hadden uitgedost en er aan mee hebben gewerkt om de avond tot een succes te maken. Uiteraard ook dank aan Herman en Michèle die op de achtergrond hebben meegedacht en gestuurd waar nodig was.

We kijken uit naar het volgende feest!

Lieve groetjes van de Koningin en Koning van het Kerstbal 2017!

2 gedachten over “Love2Move Winteruitje 2017

 1. Edwin

  Het was weer een geslaagd feest. Organiserend comité bedankt voor de inspanningen en koning en koningin bedankt voor deze uitgebreide verslaglegging 👍

 2. Michèle Lak

  Bedankt iedereen voor dit zeer geslaagde Love2Move teamuitje. We voelen ons zeer gelukkig dat wij zo een prachtige groep mensen mogen samen brengen en met elkaar zulke mooie momenten mogen beleven!
  Op naar nog heel veel mooie momenten in 2018
  Dikke knuffel
  Herman & Michèle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.