Halloween Cup 2023, mooie resultaten voor onze paren!

Door Paul & Jaimy
Zaterdag 28 oktober 2023, de dag van de Halloween cup. Voor het eerst georganiseerd door Boyan Kirchev. Paul en ik zagen deze wedstrijd voorbij komen en waren gelijk enthousiast, want je mocht verkleed. Uiteraard in Halloween style… Nou dat hoef je ons niet twee keer te vertellen. Wij doen mee!

De NADB heeft natuurlijk een kleding reglement, dus wij twijfelden al wat er wel en niet mocht. Dus we deden wat research om te kijken hoe streng ze hierop zouden controleren. Zoals we al dachten moesten we ons aan het reglement houden. Ondanks al die regeltjes weerhield dat ons niet. Als vrouw zijnde kan je redelijk veel met je kleding. Een simpele, lange jurk is al prima, maar als man moet je wel in een rokkostuum. In de regelementen stond niet in welke staat deze moest zijn. Dus aan de bak! Jaimy had een jurk online besteld en deze helemaal onder gesmeerd met nep bloed en zwarte vegen. Om de jurk helemaal af te maken er wat gaten en scheuren ingemaakt. Paul ging creatief aan de slag en had als plan om zijn huidige rokkostuum helemaal zelf na te maken, maar dan een versleten en beschadigde versie. Hij had allemaal stof besteld. Zijn broek was uiteindelijk gelukt en daar waren gaten en scheuren in gemaakt om het een Halloween look te geven. Het jasje was helaas net niet af, dus Paul pakte van zijn oude pak ehet jasje uit de kast en bedacht om het helemaal in te smeren met stoepkrijt, want netjes moest die er natuurlijk niet uit zien. Alleen nog de make-up erop en we waren er KLAAR voor!

De wedstrijd begon lekker laat, dus we hadden in de ochtend alle tijd voor onze make-up. Boyan had namelijk in de ochtend een studentenwedstrijd georganiseerd. We begonnen daarom met onze voorronde om 14:00 uur. Weer is wat anders dan een vroege wedstrijd die al rond 9:00/10:00 uur begint.

Onze leraren Michèle & Herman hadden zich ook helemaal verkleed, echt gaaf! Michèle mocht deze wedstrijd jureren en Herman die coachte ons.

Paul en ik hadden ons omgekleed en bespraken alle belangrijke focuspunten nog even door en danste nog wat in. Voorronde gedanst met 13 paar op de vloer. Een drukke boel, maar we waren best tevreden met ons dansen en konden gelukkig redelijk de ruimte opzoeken. We waren dan ook gelijk doorgeplaatst naar de halve finale, samen met Bert en Roxenne. Super blij mee uiteraard.

Het viel ons op dat wij één van de weinige paren waren die echt wat hadden gedaan aan het thema: Halloween. We waren in ieder geval uit onze klasse de enige. Hierdoor vielen we extra op en kregen we veel complimenten van buiten af. Vervolgens was het tijd voor de halve finale. Ook doorgeplaatst naar de finale. Na de halve finale was het tijd voor de Wednesday wedstrijd, zo werd die in ieder geval genoemd. Het ging hier om het winnen van het beste kostuum. We gingen op de vloer staan en het idee was om de macarena te dansen en daarna zou er een winnaar gekozen worden. En ja hoor… toen ineens werd ons nummer omgeroepen als de winnaars. Super leuk! Hadden we er niet voor niets veel moeite ingestoken.

Vlak hierna begon onze finale. Niet helemaal tevreden over ons dansen, maar het was wat we op dat moment konden dus het werd afwachten wat het resultaat zou gaan doen. Tijdens het wachten mochten we kijken naar Jamie en Lesley hun ballroom showdance.

Uiteindelijk zijn wij als 4e geëindigd en Bert en Roxenne werden 6e! Blij met dit resultaat. We kregen hierdoor 10 promotiepunten, wat ons ineens wel heel dichtbij die hoofdklasse brengt. Dus dat zal niet lang meer duren.

Uitslagen alle Love2Move paren:
– Wolter & Gea – Senioren Hoofdklasse III STD – 1e
– Jan & Joke – Senioren Hoofdklasse IV STD – 1e
– Evert & Margriet – Senioren Hoofdklasse II STD – 3e
– Evert & Margriet – Senioren I Latin – 3e
– Paul & Jaimy – Adults A-klasse STD – 4e
– Marc & Karen – Senioren Hoofdklasse II STD – 6e
– Bert & Roxenne – Adults A-klasse STD – 6e
– Dick & Anet – Senioren Hoofdklasse II STD – 7e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.