Promotie & eerste plaatsen voor Love2Move in Zwolle

Door Erwin & Monique
Zondag 19 november 2023 werd de eerste Peperbuscup georganiseerd door Diff Dance Center in Zwolle. Natuurlijk doen we mee aan deze wedstrijd. Het is immers bij onze “eigen“ dansschool waar we voor Ria van Diffelen een aantal danslessen in de week mogen verzorgen en ieder uurtje dat we maar willen mogen trainen.

Gelukkig was de timetable ons goed gezind en konden we ook daadwerkelijk meedoen. Dat is tot op heden iedere wedstrijd toch weer afwachten of het lukt vanwege de gezondheid van Erwin. Langzaam maar zeker kunnen we steeds vaker meedoen. Het is hartverwarmend dat iedereen zo met ons meeleeft en soms nog harder hoopt dan wij zelf dat we kunnen meedoen.

In de ochtend was Monique al op de dansschool om samen met de andere vrijwilligers van Diff alles in goede banen te leiden en tussendoor Bert en Roxenne en Paul en jarige Jaimy aan te moedigen.

Het tempo zat er lekker in de hele dag, daardoor liepen we alleen wel hard in op de timetable. Dat zorgde even voor wat stress. Want Erwin was nog thuis en zouden we niet alsnog moeten afzeggen omdat onze klasse dan toch te vroeg aan de beurt was? Gelukkig hoefde ik in de middag alleen nog maar mijn make-up te doen want Lesley had mijn haar al omgetoverd in een mooi danskapsel. #dankjewel! Dat scheelt toch weer veel tijd en in dit geval gehaast. Uiteindelijk viel het inlopen op de timetable mee en hadden we nog redelijk de tijd om in te dansen, rustig om te kleden en de laatste focuspunten door te nemen. Rond 17.00 uur was het dan zover. Onze eerste ronde. Lukt het om te pieken op het juiste moment en om de focus vast te houden? Een wedstrijd in eigen huis met eigen publiek is immers net iets specialer en spannender dan andere wedstrijden. Op zo’n moment wil je toch graag dat beetje extra laten zien. En ligt de lat voor jezelf gevoelsmatig net wat hoger. Door het afvallen van een paar was onze klasse een general look. De eerste ronde ging oké maar in de finale moest het wel nog een stukje beter. Herman weet op zo’n moment je altijd haarfijn op de belangrijkste punten te wijzen waar het beter moet. Met die opdracht begonnen we aan de finale. De finale ging voor ons gevoel een stuk beter. We zijn dan ook niet ontevreden over ons dansen. Daarna was het afwachten tot de prijsuitreiking. En wat is het dan mooi om tijdens de lange weg van revalidatie eerste te mogen worden in eigen huis op alle vijf de dansen.

Zoals het er nu naar uitziet is onze next stop de CCT op zaterdag 9 december.

De dansers van Diff die voor het eerste een wedstrijd kwamen kijken hebben zich verbaasd over het enthousiaste en meelevende publiek, alsof ze bij een voetbalwedstrijd waren 🙂

Tijdens deze Peperbuscup heeft Michèle gejureerd en Herman gecoacht.

Uitslagen van alle paren:
– Paul & Jaimy zijn GEPROMOVEERD naar de Hoofdklasse adults met een 3de plaats is de A klasse
– Bert & Roxenne 2de in de A adults
– Erwin & Monique 1ste in de S2A
– Jan & Joke 1ste in de S4Hoofd
– Bertus & Carla 2de in de S4Hoofd
– Wolter & Gea 3de in de S3Hoofd
– Richard & Els 4de in de S3Hoofd
– Wilco & Thea 5de in de S2Hoofd
– John & José 5de in de S3A
– Theo & Claudia 7de in de S2Hoofd
– Dick & Anet 8ste in de S2Hoofd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.