GOC stuttgart 12-08-2023

      Geen reacties op GOC stuttgart 12-08-2023

Door Evert & Margriet
Vrijdag 11 augustus in het begin van de middag stond de auto weer helemaal klaar voor onze laatste wedstrijd voor de zomerstop. De GOC in Stuttgart. Nadat we deze vorig jaar voor het eerst mee hadden gedaan wilde ik deze heel graag dit jaar weer meedoen. Wat een spektakel is daar te zien. Alle klassen dansen er, van de aller kleinsten tot de aller oudsten en van goed tot belachelijk goed. Ook is er o.a Boogie Woogie en de sfeer is daarom heel anders dan op andere wedstrijden. Voor ons een echte aanrader, helemaal omdat de S2 klasse samenvalt met de Grandslam Latin. Hier krijg je dus de complete wereldtop voorgeschoteld. Op andere dagen heb je nog de Grandslam Standaard, de Super Grandprix voor de profs en nog veel meer.


Onze S2 begon dit jaar met 125 paren, in 10 series. Er was dus prima de ruimte op de vloer. Uiteraard begonnen we met de Engelse wals. Hier hebben we net een nieuw programma in, dus
dat was wel even spannend. Hij liep eigenlijk best prima, maar het programma was wel een mengeling van oud en nieuw. Gelukkig kon Margriet goed volgen…… De overige dansen
verliepen in mijn beleving ook prima maar Margriet had daar helaas een ander gevoel bij. De jury was echter genoeg overtuigd en we werden door geplaatst naar de volgende ronde van 80 paren. Hierbij zaten dan ook de 12 sterparen dus het niveau ging in 1 ronde een heel stuk omhoog.

De 2e ronde hebben we een redelijke ronde kunnen dansen maar helaas konden we als paar onze focuspunten niet vasthouden. En op dit niveau moet alles kloppen om bij de laatste 48 te komen. Dat lukte dus ook niet en we zijn geëindigd op een 60e plek.

Uiteraard zijn we nog gebleven om van het vele en goede dansen te genieten en op zondag zijn we weer naar huis gereden om een uur later weer te kunnen trainen.

Nu gaan we weer verder met de programma’s en de overige aandachtspunten en na de vakantie gaan we weer vol goede moed de wedstrijdvloer op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.