EK Showdance en WDSF in Warschau

      3 reacties op EK Showdance en WDSF in Warschau

Door Marc & Karen
Zoals we eerder al schreven, begon het eigenlijk als een lang gekoesterde wens om nog eens een showdance in te studeren. En het eindigde afgelopen 9 november met een spetterend EK in Warschau. (zie ook het eerdere artikel: https://love2move.nl/een-mission-impossible-het-nk-showdans/)

Op donderdag 7 november vertrokken wij met de auto richting Warschau. Omdat we een kleine vakantie aan deze trip wilden plakken, en we nogal wat spullen mee moesten nemen, bleek de auto toch het meest handige transportmiddel. Net als onze dansvrienden Willem & Christel reden wij dus op donderdag naar Warschau.

Na zo’n 12 uur kwamen we aan in ons hotel waar we met z’n 4-en snel iets aten. De volgende ochtend zaten we redelijk op tijd aan het ontbijt. En wat bleek, ook Jamie & Lesley en hun hele fanclub bleken in hetzelfde hotel te zitten: natuurlijk Bert als taxi chauffeur, de ouders van Jamie & Lesley en de (schoon)ouders van Bert & Lesley. Reuze gezellig met z’n allen aan het ontbijt dus.

Die vrijdagavond stond de de rehearsal voor de standaard op het programma. Maar eerst verhuizen naar het hotel aan de overkant van de straat dat de organisatie voor 2 nachten voor ons geboekt had. Daar werden we met taxi’s naar het sportcomplex gebracht waar de laatste aankleding van de zaal gaande was. Na een strenge instructie door de wedstrijdleiding begonnen we rond 21:30 aan de rehearsals. Met 15 paren duurt het even. Wij hadden vooraf via mail toch nog bezwaren op onze show gekregen. Maar tijdens het overleg vooraf bleek vooral dat we het formulier niet helemaal goed hadden ingevuld, dus de show kon bijna onveranderd door zoals we die altijd deden. We moesten alleen iets langzamer de vloer verlaten zodat de muziek echt was afgelopen voor we de dansvloer af waren. Dat moest ook wel lukken aangezien we onze show echt wel onder de knie hadden. Dan is een kleine aanpassing niet zo’n probleem (die overtuiging sprak ook de wedstrijdleiding naar ons uit!). We hadden als 3e geloot, dus waren snel klaar. Jamie & Lesley moesten als 11e veel langer wachten, maar ook hun show was natuurlijk goed.

Daar bleek al wel dat het niveau heel erg hoog zou liggen. Echt allemaal top paren. Die ook allemaal ongeveer de helft van onze leeftijd waren. Die zullen zich wel afgevraagd hebben wat die “ouwe knarren” daar eigenlijk deden…
Vanuit de organisatie hadden we een heel mooi hotel, dus na onze rehearsal nog even lekker een glaasje wijn in de bar. En dan naar bed.

Op zaterdag was het dan zover. Wat begon als een mooie droomwens, mondde uit in het officieel vertegenwoordigen van Nederland op het EK Showdance Standaard. En dat ook nog eens met 2 paren uit team Love2Move!!
Overdag hadden we tijd om alle juveniles te bekijken die hun Poolse en WDSF wedstrijd daar hadden. Wat een niveau zeg!!
Rond 18:00 was het dan zover en mochten wij eindelijk de vloer op. Toch wel spannend om namens je land dan tussen al die jonkies je passie te mogen laten zien. En dat ging goed. Ook het publiek leek onze inspanning wel te waarderen. De show liep lekker en we hebben goed laten zien wat we konden. Ook Jamie & Lesley dansten echt een fantastische uitvoering. Super om naar te kijken!

Helaas waren we alle 4, zoals verwacht, net een maatje te klein. Jamie & Lesley haalden een mooie 11e plaats. En wij werden 15e. En tot onze verrassing zat daar ook nog een kleine prijs aan vast. Uiteindelijk zijn we super trots dat we dit hebben mogen doen. En dat al die uren aan les en training, met de fantastische hulp van Herman & Michèle, tot zo’n mooie show hebben geleid. Een prachtige manier om onze showdance carrière te beëindigen.

De zondagochtend vertrokken we uit het hotel naar de sporthal waar we samen met Willem & Christel mee deden aan de WDSF Senioren II wedstrijd. Ook daar was het niveau echt super hoog met heel veel top paren. Willem & Christel haalden een mooie gedeeld 11e plaats. Helaas vielen wij net naast de volgende ronde met een 13e plek. Maar het was erg mooi om mee te maken in Polen.
Jamie & Lesley hadden die zondag ook het EK Showdance Latin. Met een prachtige 12e plaats van de 17 paren konden ze tevreden terugkijken op een mooi EK. En een goede voorbereiding voor hun WK in december in Moskou.

Wij trokken weer in het originele hotel in bij Willem & Christel. En genoten van de vriendschap en deze mooie buitenlandse ervaring. Op maandag hadden we alle 4 nog een dag om Warschau te bekijken, terwijl de families Groot en Groeneveld weer richting Nederland vertrokken.
Helaas viel ons extra dagje precies samen met de nationale feestdag. Dus een redelijk deel van het centrum en alle winkels waren afgesloten. Wel bijzonder om iedereen met vlaggen over straat te zien gaan. Maar daardoor konden we niet zoveel bekijken van Warschau. Jammer, maar wellicht een volgende trip.

Op dinsdag vertrokken onze dansmaatje ook weer naar huis en begon ons korte weekje in Polen (Krakau en Auswitch-Birkenau) en Duitsland (Spreewald). Lekker even bijkomen van de wedstrijden en genieten van het wandelen in mooie omgevingen. En opladen voor de komende wedstrijden waarin we ons weer 100% gaan concentreren op het “normale dansen”. Maar wel een enorm mooie danservaring rijker!!

3 gedachten over “EK Showdance en WDSF in Warschau

  1. Michèle Lak

    Geweldig toppers dat wij met jullie deze uitdaging aan mochten gaan! En na 2 NK’s gedanst te hebben ook nog mogen uitkomen voor je land op een EK, wie had dat allemaal gedacht… XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.