WDSF Saxonian Dance Classics in Dresden

Door Evert & Margriet
Op zondag 3 november ’19 stond de WDSF wedstrijd in Dresden weer op het programma. Deze wedstrijd hadden we al eerder meegedaan en de vorige 2 keer waren zo goed bevallen dat we ook nu weer onze zinnen hadden gezet op deze mooie wedstrijd. Het is een wedstrijd in een hele mooie zaal met een zeer ruime kleedruimte. De timetable wordt minutieus gevolgd en de muziek is erg goed. Ook de vloer is erg prettig en het is een druk bezette wedstrijd. Dus wat wil je als wedstrijd danser nog meer??

De voorpret begint bij mij (Evert) altijd al bij het uitzoeken van een hotel. Ik heb een aantal zoekcriteria en dan selecteren we gevonden lijst standaard op “goedkoopste bovenaan”. Soms heb je dan geluk en dit keer was dat zeker het geval. We hadden een hele leuke B&B gevonden aan een gezellig plein op een hele mooie plek aan de buitenkant van Dresden.  Jammer genoeg kwamen we pas rond 22.00 uur aan en dus was het gelijk het bed in en slapen.

De volgende ochtend stonden we , na een lekker ontbijt en een kort ritje door Dresden, om 08.45 uur in de wedstrijdzaal. Het was al lekker druk en we bleken 117 paren in onze klasse te hebben. Om 10.00 uur ging de 1e ronde van start. We hadden lekker ingedanst en met vertrouwen begonnen we aan onze wedstrijd. Er waren 9 series en de 12 sterparen mochten deze 1e ronde aan zich voorbij laten gaan. Van de 117 paren gingen we terug naar 80 paren inclusief de 12 sterparen. Ook wij mochten door naar de 2e ronden en het vertrouwen was naar de 1e ronde alleen maar toegenomen. We konden een aantal punten uit de les zowaar op een wedstrijd toepassen. De 2e ronden liep ook goed en dus werden we door geplaatst naar de 3e ronde. Dit was de vorige keer ons eindpunt en natuurlijk hoop je dan dat je nu wel een ronde verder komt. Het dansen ging deze ronde minder goed. Je merkt dan toch dat punten uit een les erg moeilijk vol te houden zijn als je vermoeid raakt. Kwestie van blijven trainen!!. Ondanks dat bleken we toch door geplaatst te zijn naar de 4e ronde, de kwartfinale met 25 paren. Wat waren wij blij!!  In 3 series mochten we de kwartfinale dansen. Wat een belevenis om daar tussen te mogen dansen en dan zelfs nog een aantal crossen te krijgen.  Uiteindelijk zijn we 24e geworden en dat is een resultaat waar we van te voren niet van hadden durven dromen. Maar het allermooiste is nog wel dat de punten van de les regelmatig lukte en we daardoor het gevoel kregen dat we op het punt staan om weer een grote stap te kunnen maken.

Voor ons staat Dresden 2020 weer op de agenda. Hopelijk dan met meer Love 2 Movers??

Groet,
Evert en Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.