DanceComp 30-06 t/m 02-07 in Wuppertal

Door Evert & Margriet
Bij ons stond hij al een poos in de agenda: De DanceComp in Wuppertal. Wij vinden dit toch wel een van de mooiste wedstrijden van het jaar. Ontzettend mooie zaal, groot deelnemersveld met een hoge kwaliteit en ontzettend goede sfeer. Ook zijn Herman en Michèle vaak aanwezig wat wij erg prettig vinden omdat ze ons dan gedurende de wedstrijd tips kunnen geven maar vooral ook omdat ze zien wat er nodig is om in een internationaal sterk veld een ronde verder te kunnen komen.

Ruim van te voren hadden we dus deze wedstrijd al op de juiste datum in de kalender gezet. Helaas was dat niet bij iedereen goed gegaan en daardoor viel de fiets “vakantie” van Herman deze keer samen met dit weekend. Aangezien wij dit jaar ook weer mee wilde doen in de Standaard en in de Latin zouden we toch al 2 dagen gaan. Dan plakken we de derde dag er ook nog maar achteraan en maken we er een gezellig weekend weg van. Kon Michèle gelijk met ons meerijden en met zijn allen in hetzelfde hotel is toch ook veel gezelliger?

En zo reden we donderdagmiddag met zijn 3-en naar Wuppertal. Onderweg hadden we alvast een stuk van ons planningsgesprek gedaan en na een redelijk voorspoedige rit zaten we donderdag netjes op tijd in het restaurant voor een heerlijk maal. We moesten wel redelijk op tijd naar bed want Margriet had vrijdag morgen om 07.00 uur een afspraak voor het haar en de make-up. Dat was ook deze wedstrijd weer heel mooi gedaan en gelukkig kon dit nu 2 dagen blijven zitten.

De S2 moest vrijdag rond 11.00 uur beginnen, maar net daarvoor ging het brandalarm af en moesten we allemaal het gebouw uit. Snel alle spullen gepakt en buiten afgewacht op wat er komen zou. Nou, dat waren voornamelijk brandweerauto’s maar gelukkig viel alles mee. Het was een vals alarm uit de keuken. We kregen dus vrij snel weer de melding dat we naar binnen konden en met wat vertraging begon onze wedstrijd. Michèle heeft ons van tevoren duidelijk de focuspunten gegeven en zo waren we klaar om met 86 paren te gaan strijden voor een mooi resultaat en om ons beste dansen te laten zien. Ook Marc en Karen deden mee en die hadden ook hun focuspunten meegekregen. Blijkbaar hebben we beide die dag goed geluisterd naar de juf en het ook nog uit kunnen voeren want beide waren we door naar de volgende ronde. De laatste 48. Hierin kwamen ook de 12 sterparen op de vloer en daarmee werd het een heel mooi en sterk veld. Tussendoor heeft Michèle beide paren weer op scherp gezet en via de app hadden we de versprongen series mogen ontvangen.

Na iedere dans wachtte Michèle beide paren op om een korte feedback te geven. Dat is erg fijn want dan ben je toch nog beter bij de les. Dat ging allemaal super goed tot dat de Slowfox gedanst moest worden…. Wat ons echt nog nooit gebeurt is overkwam ons nu wel….  we stonden niet klaar voor onze serie en halverwege de dans roept Margriet in 1x dat dit onze serie is. Zo snel mogelijk alsnog de vloer opgegaan en toch nog anderhalve kant kunnen dansen. Dat was Balen met een hoofdletter, maar we moesten het snel van ons afzetten want de Quickstep kwam er weer aan. Uiteindelijk hebben we een heel goede ronde gedanst en kwamen we op de 28 plek terecht met 4 crossen te kort… Wat als we de slowfox volledig hadden gedanst….. Marc en Karen hadden ook een goede 2e ronde gedanst en zijn op de 48e plek geëindigd.

Op de vrijdag hoefde verder niemand van het team te dansen, dus nadat we nog wat verder van de wedstrijd hadden gekeken en alle standhouders hadden bezocht zijn we terug gegaan naar het hotel. Ondertussen hadden de S3 paren zich ook gemeld en na een drankje op het terras zijn we met een man of 14 doorgegaan naar het restaurant. Zo werd het een leuke avond met zijn allen.

De zaterdag begon vroeg voor de S3 paren. Met 185 paren in je klasse kan je wel spreken van een grote klasse. Love2Move werd in deze klasse vertegenwoordigd door: Bertus en Carla (132), Richard en Els (97) en Willem en Christel (volgende ronde, 76).

Laat in de avond konden wij starten in de S2 Latin. Vorig jaar zou dit onze 1e internationale wedstrijd zijn, maar door een knal op het oog van Margriet ging dat toen helaas niet door. Nu waren we zonder kleerscheuren uit de Standaard gekomen en dus mochten we voor het eerst onze Latin kunsten in deze mooie zaal laten zien. We hadden 38 paren in onze klasse en we hoopten op een plek ergens rond de 30e plaats. In ieder geval niet laatste worden. De opdracht van Michèle was simpel: SHOW. Veel van de paren zijn technisch veel beter dan wij, dus we moesten ons er doorheen bluffen. Dat is meestal wel aan ons besteed en ondanks een compleet nieuwe samba gingen we er vol overtuiging voor. We hebben genoten van iedere minuut en onze huid zo duur mogelijk verkocht. Uiteindelijk zijn we 25e geworden en kwamen we maar 1 cross te kort om doorgeplaatst te worden. Natuurlijk is het jammer dat je niet door bent, maar dit resultaat hadden we nooit verwacht. Dik tevreden zijn we met zijn 3-en teruggegaan naar het hotel en na een nazit in de hotelbar zijn we moe en voldaan gaan slapen.

Zondag stond de S4 op het programma: 67 paren onder wie ook de Love2Movers: Bertus en Carla (3e ronde, 22) en Jan en Joke (3e ronde, 18).

Nadat zij uitgedanst waren hebben we de spullen gepakt en zijn we weer op huis aan gereden. In de auto hebben we uiteraard de wedstrijd nabesproken en het planningsgesprek afgemaakt. Over ons eigen dansen zijn we dik tevreden en ik wil hier dan ook nog een compliment geven aan Michèle en Herman. Michèle is 3 dagen druk in de weer geweest met alle L2M paren en heeft iedereen zo goed mogelijk gecoacht. Wij vragen zelf altijd om duidelijkheid van haar en Herman, ook tijdens de les. Dat betekent dat we ook wel eens (regelmatig…) op dingen gewezen worden waarvan we zeker wisten dat we het deden, maar dan denken zij daar toch anders over. “Ik kan zien dat je het probeerde” is voor ons een veel gehoorde zin. Wij weten dat dit niet is om af te kraken, maar om op te bouwen en beginnen daar nu profijt van te krijgen. We vragen van hen om het beste uit ons te halen en wij hebben er volop vertrouwen in dat zij weten waar ze mee bezig zijn en weten wat er voor ons nodig is om te verbeteren. Bedankt daarvoor en op naar meer mooie wedstrijden met zijn allen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.