Dance to Impress – Zaandam

      Geen reacties op Dance to Impress – Zaandam

Door Richard & Els
Van de coaches Herman en Michèle kregen we het advies iets meer te dansen op een wedstrijddag, omdat de latere rondes vaak beter gaan in de bewegingen door de knieën. Afhankelijk van de uiteindelijke timetable deden we dit dus ook al met Senioren 2 en 1 en dat pakte vaak al goed uit. Sinds dit jaar mogen we ook starten in Senioren 3, dus toen we de timetable van “Dance to Impress 2020” in Zaandam zagen, besloten we een beetje gek te doen en mee te gaan doen met zowel Senioren 1, 2 als 3. Alleen als we de redance van Senioren 3 zouden moeten dansen hadden we een uitdaging, want die zat strak achter de general look van Senioren 1.

Maar een beetje als struisvogel er maar van uitgaan dat we dat op een of andere manier wel konden gaan oplossen, mocht dat gebeuren. Zoals velen van het team weten, vinden we het helemaal niet erg om ons in het zweet te werken, dus kregen we van enkelen het bijna gemeende advies, dat we ook nog in het avondblok mee konden doen met een open Hoofdklasse Senioren …

In onze klassen waren er weinig andere paren van Love2Move, dus kregen we alle aandacht van Michèle, die weer als coach aanwezig was. Herman was de hele dag samen met Kurt Findhammer druk bezig achter de microfoon, wat natuurlijk de sfeer wel ten goede kwam. Bij het indansen was de vloer echt heel stroef, dus gelijk mijn schoenen wat gladder gemaakt, wat echt de eerste keer is dat ik juist dat moest doen.

Als eerste dansten we Senioren 2 A en het voelde nog wat onwennig. Vooral dat de vloer niet parallel aan de muren loopt en de verhouding lange/korte kant anders is dan bij veel andere vloeren, maakt dat het soms wat zoeken is naar de juiste verhouding, hoe en waar te dansen. Ook de connectie naar elkaar was iets minder dan we vaak op trainingen juist wel hebben. Waarschijnlijk hierdoor of waardoor dan ook, stapte Els ergens in de quickstep verkeerd, waardoor haar voet even dubbel schoot. Ze kon de dans nog wel afmaken, maar we zijn daarna wel gelijk even doorgegaan naar de EHBO. Daar bleek het gelukkig mee te vallen en één ijspakking en een kwartier verder kon Els weer redelijk goed lopen en konden we de finale iig ook dansen. Deze ging wel beter dan de general, maar het kon zeker nog wel beter. Een 5e plaats was iets minder dan we gehoopt hadden, maar waarschijnlijk wel geheel terecht.

Na een korte pauze mochten we aan de bak voor de voorronde Senioren 3 A. Deze voelde al een stuk beter en ook meer gevoel naar elkaar en op de vloer. Gelukkig was de uitslag van de voorronde snel genoeg bekend en wisten we dus voor de start van de general look Senioren 1 A dat we geen herkansing hoefden te dansen. Dat scheelt weer in energie verdelen, dus ook in de 1 A lekker kunnen dansen. Tot halverwege de quickstep ik uit het niets opeens stijl achterover ging en Els met een Titanic achtige duik achter me aan viel. Waarschijnlijk op een stuk gladde vloer waardoor mijn voet wegschoot, maar geen idee hoe precies, want verder niets van te voren wat ik voelde aankomen. Ik was hard op m’n bil en hoofd gevallen en Els op haar knie en hand. Michèle was binnen no time ter plaatse om ons ook daarbij te helpen. Na een slok water en met nog wel hoofdpijn de quickstep uitgedanst, maar we waren blij dat we daarna even konden zitten.

Tot slot beide finales met maar één serie latin tussendoor, dus een goede test van onze conditie. Ondanks de pijnen links en rechts ging het best aardig en waren we uiteindelijk in beide klassen 4e geworden. We zijn wel zo verstandig geweest om niet ook nog eens een open hoofdklasse te dansen en kunnen terug kijken op een zeer leerzame en toch wel goede dansdag. Het blijft verbazingwekkend wat mijn knie allemaal aan kan en hoe fijn het is om samen met Els deze sport te kunnen beoefenen. We gaan bij andere wedstrijden vast nog wel vaker meerdere klassen dansen, maar of we ook weer alle drie gaan doen weet ik nog niet. Nu eerst de wedstrijddag analyseren en kijken waar we het dansen kunnen verbeteren en dan op naar Zwolle!

Groeten Richard & Els

Uitslagen:

  • Paul & Jaimy – Adults B – 2e
  • Richard & Els – Senioren IA – 4e
  • Richard & Els – Senioren IIA – 5e
  • Richard & Els – Senioren IIIA – 4e
  • Marc & Karen – Senioren II Hfd – 2e
  • Kees & Kirsten – Senioren III Hfd – 7e
  • Jan & Joke – Senioren III Hfd – 2e
  • Jos & Anneloes – Senioren IV Hfd – 2e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.