WDSF wedstrijd Seraing (België) – deel 2

Door Evert & Margriet
In voorbereiding op de NK hebben we op 18 mei ’19 meegedaan aan de WDSF wedstrijd in Seraing in België. Vorig jaar hebben we deze wedstrijd ook meegedaan maar dat was toen geen succes. Dit jaar wilde we hem toch maar weer meedoen om wedstrijd ritme te krijgen. Gelukkig was het nu drukker en gezelliger! Het was geen grote wedstrijd (16 paar in onze klasse) maar het niveau was hoog met een heel aantal top 50 paren.

We startte in 2 versprongen series van 8 paren. Hierdoor hadden we allemaal lekker de ruimte en konden we goed door dansen. Na de voorronde gingen we door met een halve finale met 12 paren. Hierbij bleek achteraf de keuze voor de jury vrij makkelijk geweest te zijn. 11 van de 12 paren waren door met 55 of meer crossen (van de 65 crossen).

De halve finale werd ook gedanst in 2 versprongen series. Ook nu dus weer alle ruimte om vrij uit te kunnen dansen. Voor het gevoel hebben we onze focuspunten redelijk uit kunnen voeren maar je blijft merken dat de “vrijheid” in het bewegen nog zeker niet vanzelfsprekend is. Uiteindelijk zijn we geëindigd op een 9e plaats. Hetzelfde resultaat als vorig jaar, maar dit jaar gaf deze plaats toch aanzienlijk meer voldoening.

Met een tevreden gevoel zijn we weer terug naar huis gereden (maar dat kwam ook wel doordat ik kon tanken in België voor € 1.44 per liter……).

Zondag stond er een les op het programma en daarna natuurlijk de NK prep dag, dus ook conditioneel hebben we nu een hele goede test gehad.

Ook Johan en Nel hadden de reis naar België gemaakt  en zij hebben meegedaan in de S4 klasse. Ook zij hebben de halve finale gehaald en zijn op een 11-12e plaats geëindigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.