WDSF Diamond Cup Antwerpen en WDSF Copenhagen Open

Door Evert & Margriet:
Op 11 februari de ochtend naar Antwerpen om mee te doen aan de WDSF Diamond Cup. Deze keer in een andere zaal en daar aangekomen bleek dat een goed keuze van de organisatie. Hij was lekker ruim en niet te warm en ook waren er veel zitjes gecreëerd langs de vloer. De vloer zelf was ook erg goed. Toen we de zaal in gingen om in te dansen zagen we Marc en Karen al druk bezig met hun voorbereidingen. Samen deden we mee in de Senioren 2 klasse waar we aan de start verschenen met 42 paren.

Nadat we de voorronde hadden gedanst moesten we beide een herkansing dansen. Gezien het algemene niveau was dat ook wel terecht. ( Niet leuk natuurlijk….. ). Voor Marc en Karen hield het hier helaas op. Zij eindigde op een 28e plek. Wij mochten nog wel een ronde verder en danste  later op de dag de kwartfinale. Ondanks dat we beide heel duidelijke focuspunten hebben gekregen konden we dit toch niet helemaal naar onze tevredenheid uitvoeren. Hier zullen nog wat kilometers gemaakt moeten worden om de punten waar we met de lessen mee bezig zijn zo in het systeem te krijgen dat dit ook onder druk uitgevoerd kan worden. Uiteindelijk stopte het voor ons in de kwartfinale en eindigde we op een 21 – 22e  plek. Gezien het deelnemersveld een goede afspiegeling maar je wilt altijd hoger eindigen…. Na dat bekend was dat we niet meer verder hoefde te dansen zijn we lekker naar huis gereden en konden we ons op gaan maken voor een ( voor ons ) nieuwe wedstrijd in Copenhagen.

WDSF Copenhagen Open.

Op donderdag 15 februari zijn we vertrokken naar Denemarken om daar op 16 februari mee te doen aan de WDS Copenhagen Open. Van te voren was er een timetable waar we toch wel wat van schrokken. 1 ronde en dan gelijk finale. Twijfel, Twijfel….. Moeten we daarvoor naar Denemarken rijden?? We waren al ingeschreven dus toch maar even aangekeken en de dagen voor de wedstrijd kwam er steeds een ronde bij en uiteindelijk bleek er een deelnemersveld van 30 paar te zijn. Dus toch een hotel geboekt en vol goede moed op reis gegaan. Nog geen uur op weg werd Margriet gebeld dat een van haar werknemers ziek naar huis toe moest en dat was net degene die de diensten van Margriet over nam zodat zij vrij kon zijn. Dat leek dus op een korte trip uit te draaien maar dankzij veel bel en regelwerk van Margriet had ze toch nog vervanging kunnen regelen. We konden onze reis gaan voortzetten! Na een voorspoedige reis kwamen we aan in een prima hotel op 300 meter van de wedstrijdzaal. Omdat de wedstrijd op donderdag ook al bezig was zijn we even gaan kijken. Wat een prachtige zaal! Ook hier veel ruimte voor het publiek en een grote hal met veel stands. Op vrijdag mochten we in de middag zelf de vloer op. Er bleek geen herkansing te zijn maar gelukkig hadden we die niet nodig. We werden direct doorgeplaats naar de kwartfinale. Deze ronden moesten we met 12 paren op de vloer en dat was best druk. We hebben ons best gedaan maar hetzelfde als in Antwerpen was het geval. De punten van de les waren nog niet genoeg ingetraind.  Uiteindelijk mistte we de halve finale en werden we 13-15e. Dat was wel even een domper….. Na nog een stuk van de wedstrijd verder gekeken te hebben zijn we naar ons hotel teruggegaan en hebben we lekker wat gegeten. Op zaterdag zijn we weer naar Nederland gereden en waren we een mooie ervaring rijker! Nu hebben we ongeveer anderhalve maand rust van wedstrijden zodat we de punten van de lessen goed in kunnen trainen en dan gaan we aan onze volgende grote trip beginnen:

De Let’s Dance Championships in Veenendaal!

Andere uitslagen:

Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag werd er in Antwerpen o.a. ook gedanst door de Senioren en 10-dansen. Verder werd er op zondag 12 Februari ook in Zwolle gedanst bij de Zwarte Water Trofee:

Donderdag

 • Jamie & Lesley – WDSF Rising Stars Lat Antwerpen 6e
 • Jamie & Lesley – WDSF World Open Std Antwerpen 37e

Zaterdag

 • Jaco & Anne – WDSF Sen 1 Antwerpen 36ste
 • Dick & Anet – WDSF Sen 1 Antwerpen 36ste
 • Erik & Femke – WDSF Sen 1 Antwerpen 27ste
 • Marc & Karen – WDSF Sen 1 Antwerpen 32ste

Zondag

 • Evert & Margriet – WDSF Sen 2 Antwerpen 21ste
 • Marc & Karen – WDSF Sen 2 Antwerpen 28ste
 • Jamie & Lesley – WDSF 10-dans Antwerpen 10e
 • Dick & Anet – NADB Sen IB Zwolle 2e -> GEPROMOVEERD!!!
 • Kees & Kirsten – NADB SIIA Zwolle 1e
 • John & José – NADB SIIA Zwolle 6e
 • Lex & Marjan – NADB SIII Hfd Zwolle 2e
 • Jan & Joke – NADB SIII Hfd Zwolle 3e
 • Jeroen & Roos – NADB Deb 2 Zwolle 2e
 • Paul & Marieke – NADB Adl C Zwolle 2e
 • Jaco & Anne – NADB Adl C Zwolle 6e
 • Henk & Elly – NADB Sen IIIA Zwolle 6e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.