Vienna Dance Concours: WDSF Wenen

      Geen reacties op Vienna Dance Concours: WDSF Wenen

Door Evert & Margriet
Zondag 25-07-2021 konden we eindelijk weer een keer een wedstrijd dansen. Op 14-02-2020, dus anderhalf jaar geleden, was onze laatste internationale wedstrijd en we keken er dus erg naar uit om weer de vloer op te kunnen en weer een leuk buitenlands tripje te maken.

We hadden al langere tijd in gedachten om in Wenen te dansen omdat het een prachtige zaal is en een wedstrijd met een groot en goed deelnemers veld.  Hier was echt geen woord van gelogen. Wat een gave zaal! Ook een hele fijne vloer en inderdaad, diverse topparen waren ook naar Wenen afgereisd.

We begonnen de wedstrijd met 55 paren. 6 sterparen mochten instromen in de 2 ronde. In 4 series mochten we in de 1e ronde de strijd aan gaan. Na het indansen hadden we een goed gevoel en konden we onze focuspunten goed uitvoeren. Dat lukt in de 1e ronde ook goed en we werden direct doorgeplaatst naar de 2e ronde. Deze ronde bestond uit 48 paren inclusief de 6 ster paren. Ook deze ronde danste we in 4 series en verliep goed. Ons doel was om bij de laatste 24 te komen en dat lukte. We werden doorgeplaatst naar deze ronde en die mochten we dansen in 2 series. Helaas kwam toen de oude valkuil weer boven water en dansten we op automatische piloot en hebben we ons dus niet voldoende aan onze focuspunten gehouden. Dit maakte niet het verschil tussen wel of niet halve finale, maar het is toch altijd wel aan te raden om je beste dansen te laten zien hoe verder je in de wedstrijd komt…… Ach ja…. Puntje voor de volgende keer!

Al met al hebben we weer een mooie herinnering gemaakt. Een top wedstrijd, en heel leuk hotel in een mooie stad. Hopelijk is dit het startpunt om weer terug te gaan naar “normaal”. Ook mooi om te zien dat ondanks alle beperkingen zo’n grote wedstrijd gewoon door kan gaan. Als deelnemer merkte je heel weinig van de noodzakelijke aanpassingen en was het bijna een wedstrijd als vanouds. Laten we hopen dat dit in Nederland ook op korte termijn weer opgepakt gaat worden. Het is in ieder geval goed mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.