Tallinn 2019

      Geen reacties op Tallinn 2019

Door Jody & Kim
Op vrijdagochtend 23 augustus vlogen we om 11.00 richting Tallinn, ons derde jaar op rij dat we deze wedstrijd gingen dansen: The Tallinn Trophy. Eenmaal aangekomen op het vliegveld zijn we met een taxi naar het hotel gegaan. De rest van de vrijdag hebben we gerelaxt op onze kamer, boodschappen gedaan, zijn we ergens wezen eten (en om daar te komen door de regen gemoeten, daar was het maar 15 graden!) en daarna heeft Kim haar haren gedaan om vervolgens van een goede nachtrust te gaan genieten.

Zaterdagochtend ging de wekker vroeg (half 6), want de Rising Star Standaard zou om 11.00 beginnen. En jullie kennen alle activiteiten die dan moeten gebeuren op zo’n ochtend: Douchen, make-up doen, haren doen, ontbijten, spullen pakken, etc. Om half 10 waren we in de zaal, een mooie wedstrijdlocatie en een mooie vloer! In de ochtend wedstrijden dansen heeft niet onze voorkeur in verband met het wakker worden :p, maar het mocht alsnog resulteren in een 3e plaats en we kregen een mooie bronze medaille mee naar huis! Om 13.00 stond de World Open Standaard gepland, helaas door wat technische problemen begon deze wedstrijd pas om 14.30, maar flexibel als we zijn was dat geen probleem en wij stonden direct klaar om in heat 1 van de wals te gaan vlammen.

We werden ronde na ronde beter en bereikten de top 24 van de World Open. Omdat ons doel was zo dicht mogelijk tegen de halve finale aan zitten was dit de ronde waar het moest gebeuren. Na wat “LAK” (Lange Afstands Koaching) van Michele hebben we alles eruit gegooid in de kwart finale, en wat het was gewoon gelukt!! We stonden in de Halve Finale van de World Open Standaard in Tallinn. Onze eerste halve finale in een World Open, overigens leuk feitje: Sinds de introductie van de wedstrijd “World Open” heeft geen enkele Nederlander in de Standaard de Halve Finale gehaald, hier zijn we echt mega trots op!

Tussen de kwart finale en de halve finale zat een ruime 1,5 uur pauze dus we konden ons optimaal voorbereiden en opladen. In de halve finale hebben we onze beste ronde van de dag gedanst en we zijn uiteindelijk 12e (dicht op de 11e plek) geworden met een score totaal van 160.100, wij zijn mega trots! Daarna snel terug naar het hotel want de dag erna ging onze vlucht al om half 8 in de ochtend! Wij kijken terug op een heel succesvol weekend, waar we goed hebben gedanst en onze dansdoelen voor ogen hebben kunnen houden en we hebben nu al weer zin in de volgende wedstrijd!

Maar eerst natuurlijk de teammeeting en open workshop op 8 september, we zien jullie daar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.