German Open – Stuttgart 2019

      Geen reacties op German Open – Stuttgart 2019

Door Stefan & José
De German Open Championchips, het mekka van de danssport, de Champions League van het
dansen. Wekenlang kijk je er naar uit en dan is het al weer voorbij. Alle grote kampioenen acteren op dit toneel, dus wil je daar graag bijzijn en als het kan ook meedoen. Eenmaal geweest willen de meesten graag weer, maar inderdaad het valt in de vakantietijd en dus moet en de meeste mensen keuzes maken, net als wij, maar wij zijn er al veertien jaar getuige van, tenminste vanaf het jaar dat het in Stuttgart georganiseerd wordt.

En wij, Stefan en Jose vinden de German Open een prachtige gelegenheid om vakantie vieren en
dansen samen te combineren. Zoals vele jaren arriveren we op zondag in de loop van de dag in ons hotel – in ons geval ook de accommodatie waar de wedstrijd plaatsvindt- en starten we daar met een glaasje Hugo op het altijd gevulde en gezellige terras van het Maritim Hotel. Nou we kunnen jullie zeggen, er zijn ergere dingen om gestraft te worden.

Op maandag gunnen wij onszelf een dagje ontspannen wat in de regel neerkomt op een gezellig
dagje shoppen. Later op de dag meldden zich ook nog Johan en Nel en Ton en Lia met wie we weer heerlijk zijn wezen eten bij het de plaatselijke Thai. Na een heerlijke maaltijd gunnen we ons dan nog een bolletje ijs om vervolgens terug te lopen naar het hotel en nog een wijntje proeven. De volgende dag moet het dan gaan gebeuren, de WDSF senioren 3 klasse staat op het programma. Dus na een lekker ontbijt het startnummer opgehaald en de nodige voorbereidingen getroffen en dan hup naar beneden voor de eerste ronde in onze klasse. Intussen waren ook Eric en Femke gearriveerd , die zouden voor de eerste keer meedoen in de WDSF senioren 1 klasse.

Na een goede warming up begon voor ons de wedstrijd rond de klok van 13.00 uur . Nou de eerlijkheid gebied te zeggen dat de start van de Engelse Wals wel beter had gekund- om de woorden van Eric maar even te herhalen: “Jullie zijn een beetje te lief” – sterker nog ik heb mezelf daar wel behoorlijk in de problemen gedanst. Maar goed, kop op, de tango is de volgende dans en dan moet je er toch weer staan. Daar heb je overigens tijd genoeg voor want de senioren 3 wordt in twee blokken gedanst van beide 9 series, dus dat duurt wel effe. Kort gezegd , ons dansen was die dag niet wat het had moeten zijn ondanks dat het per dans beter ging en doorplaatsing naar de volgende ronde lukte niet, helaas 4 crossen tekort en dat was volledig te wijten aan mij (Stefan). Sorry Jose ☺

Eric en Femke daarentegen gingen er vol in op hun eerste wedstrijd die meteen na onze eerste ronde gedanst werd. Hun strenge doch rechtvaardige lerares Anastasia Titkova keek het aan en ook zij kon zich vinden in doorplaatsing naar de volgende ronde en dat in een veld waar het heel wat sneller en harder gaat dan in de S3. In de tweede ronde stonden Eric en Femke ook aardig hun mannetje maar dan komen er ook de nodige sterrenparen bij en zie je al dat het moeilijk wordt om je te kwalificeren voor de volgende ronde. Uiteindelijk behaalden Eric en Femke een welverdiende 55e plaats in een veld van 92 paren. Chapeaux!! . ’s Avond in de zaal valt er overigens ook weer het nodige te genieten, van de allerjongsten, 6 a 7 jaar tot de oudere amateurs, shows en competitie, standaard en latin , het wisselt elkaar in een hoog tempo af en voor je het weet is de eerste dag voorbij.

En dan is het al weer woensdag, een dag om wat rond te kijken bij de vele tientallen exposanten die aanwezig zijn met hun jurken, pakken, schoenen, accessoires en wat dies meer zij, trek je portemonnee en het is van jou, als je een beetje goed oplet merk je dat geld voor sommige dansers, en dat zijn er stiekem best veel, geen enkel probleem is. Wij maken graag van de gelegenheid gebruik om ook af en toe de zaal te verlaten en een wandelingetje te maken naar het altijd gezellige en bruisende centrum van Stuttgart. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Torte is het immers goed toeven op een van de vele terrassen die er zijn.

Op donderdag was het de beurt aan Johan en Nel en Ton en Lia. De Senioren 4 staan op het programma. Ook hier serieuze deelname van maar liefst 109 paren. Beide koppels gingen voortvarend van start en het was dan ook geen verrassing dat beide doorgeplaatst werden naar de volgende ronde. Maar ook hier geldt dat er in de tweede ronde de nodige sterrenparen hun opwachting maken en dan wordt het heel moeilijk om nog een rondje verder te komen. Johan en Nel eindigden overigens op een keurige 61e plaats. Daarna maar even gauw iets gegeten bij Felix om de hoek want een fantastisch avondprogramma wacht ons met de PD Grand Prix waarin deelname van de voormalige amateurkampioen Zharkov. En ik kan niet voor eenieder spreken, maar als Zharkov danst, dan moet, ja moet ik daarbij zijn. De bezieling, de passie , de gretigheid en tegelijkertijd de elegantie die dat paar uitstraalt, die geeft zoveel inspiratie daar wordt je als danser wel heel erg blij van.

Vrijdag staat voor ons in het teken van shoppen in Metzingen, stands bezoeken en oh ja af en toe
een lekker hapje eten met Ton en Lia en Johan en Nel. We hebben intussen zo onze vaste adresjes waar we tegen een redelijke vergoeding een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Dit jaar hebben we daar een Indiaas restaurant aan toegevoegd op nog geen 5 minuten lopen van de zaal. Overigens merk je het op alle terrassen in de omgeving van de Liederhalle, hier is iets bijzonders gaande . Dames met de meest uiteenlopende soorten van kapsels, keurig in de grime, jonge dames in de meest flitsende kleding en high heels. Kortom een feest voor het oog, en als opticien zijnde zeggen wij altijd, “het oog wil ook wat” . Nou je komt ogen (en oren) tekort in deze week.

Voor je het weet is de laatste dag van de German Open al weer aangebroken en proberen
verschillende standhouders je met allerlei aanbiedingen nog even te verleiden tot de aankoop van
het een of ander dat je misschien helemaal niet nodig hebt maar wel leuk of mooi is. En na de
laatste avond in de Liederhalle waar overigens ook de kampioenschappen in Boogiewoogie worden gedanst is die prachtige week waar je zolang naar uitkeek al weer voorbij. Maar niet getreurd, mocht je na het lezen van deze ingezonden mededeling denken daar moeten wij ook naar toe, volgend jaar is er weer een German Open en zijn wij er ook weer bij. Het hotel is al geboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.