Opening van het dansseizoen 2023-2024

      Geen reacties op Opening van het dansseizoen 2023-2024

Door Marc & Karen
Afgelopen weekend was alweer de start van het nieuwe dansseizoen. Na een zomer hard door trainen, konden we dit weekend weer aan de bak. Dat begon op zaterdag met het demonstreren op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. In 5 dagen tijd bezoeken zo’n 50 tot 60.000 actieve 50-plussers die beurs om inspiratie op te doen voor vakanties, sporten, voeding, hulpmiddelen ect. En voor het 3e jaar waren de NADB en de SRN aanwezig om demonstraties te verzorgen. 

Het was een heel klein vloertje (slechts 6 bij 10m, met ook nog een paal in het midden!!). Maar met 2 rolstoelparen, een solo rolstoeldanser en 2 valide paren konden we om & om goed laten zien wat onze sport behelst. Hoewel de beurs deze keer op zaterdag wat rustiger leek dan voorgaande edities, hield dat waarschijnlijk verband met de locatie op de beurs (een beetje achteraf) en het mooie weer. Desondanks een zeer geslaagd dag waarin we meerdere workshops hebben gedaan en ook de nodigde beursbezoekers de vloer op hebben weten te krijgen. Dan ook nog maar even op de foto met Omroep Max. Dat hoort er toch bij.

Na afloop van de beurs mochten we ook dit jaar de stand weer helemaal opruimen, inclusief de dansvloer. Gelukkig was die een stuk minder groot dan de vloer op de Let’s Dance Championships. Daarmee we hebben wel wat ervaring. Maar ook hier gold: vele handen maken licht werk. Dus na ruim 1,5 uur lag alles in de bestelbus. En konden we naar huis om bij te komen.

Want zondag stond natuurlijk de openingswedstrijd in Oldenzaal op het programma: de Grote Prijs van Twente. Al decennia een vaste wedstrijd in het dansprogramma. Wij komen al jaren met veel plezier in Oldenzaal (als sinds onze eerste SOND wedstrijden). Hoewel de vloer soms wat glad is, is het een bijzonder sfeervolle zaal en is de organisatie door de familie Rouwhorst altijd prima voor elkaar. Ze haalden dit weekend dan ook terecht de krant met een mooi bericht!

Met een flinke afvaardiging vanuit Love2Move, gaven wij goed ‘acte de présence’. In de ochtend begon dat met Paul & Jaimy en Bert & Roxenne die mooie plaatsen wisten te scoren in de Adults A-klasse STD.
Rond 15:30 was het de beurt aan de senioren. Iets vroeger dan de timetable, dus snel omkleden, schoenen aan en indansen om rond 16:00 aan te treden voor de eerste wedstrijd. De temperatuur was inmiddels aardig opgelopen in de zaal. Dus het was wel een echte “zomer-wedstrijd”.

Voor ons verliep die eerste ronde heel goed. Nadat we vóór de zomer het e.e.a. structureel hadden aangepast, beginnen we nu aardig te wennen aan onze nieuwe houding en techniek. Met eerder een mooi resultaat in Wuppertal tot gevolg. Die lijn konden we in de eerste ronde nog niet helemaal herhalen, maar in de finale ging dat alweer beter. Wij waren dan ook heel tevreden met onze 3e plaats.
In onze klasse zetten Evert en Margriet direct de toon voor dit seizoen door de eerste wedstrijd glansrijk te winnen. Proficiat! Het bierpakket dat ze daarmee verdienden kregen wij, want ze drinken beide helaas geen bier. Maar goed, die prijs was binnen!!

Ook de andere Love2Move paren lieten goed van zich zien. En langs de kant lieten de meegereisde supporters (Evelien, Margo, Martijn, de moeder van Wilco en Johan) en de coach (Michèle) zich zoals altijd luidruchtig horen. En onder het kritisch oog van jurylid Herman, werd het dus weer een super gezellige start van het seizoen! 

En hoewel er geen minimum eis meer is aan het aantal deelgenomen wedstrijden, om mee te mogen doen met het NK, zijn we ook nu weer van plan om zoveel mogelijk Nederlandse wedstrijden mee te doen. En zo de organisatoren en andere deelnemende paren te steunen! Alleen door mee te doen houden we onze sport levend in Nederland!

Uitslagen alle Love2Move paren:

  • Paul & Jaimy – Adults A-klasse STD – 5e
  • Bert & Roxenne –  Adults A-klasse STD – 7e
  • Evert & Margriet – Senioren Hoofdklasse II STD – 1e
  • Marc & Karen  – Senioren Hoofdklasse II STD – 3e
  • Dick & Anet  – Senioren Hoofdklasse II STD – 7e
  • Wilco & Tea  – Senioren Hoofdklasse II STD – 9e
  • Richard & Els  – Senioren Hoofdklasse II STD – 3e
  • Wolter & Gea  – Senioren Hoofdklasse II STD – 4e
  • Bertus & Carla  – Senioren Hoofdklasse IV STD – 2e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.