NK WDC – Assen – deel 2

      Geen reacties op NK WDC – Assen – deel 2

Door Bert & Eline
15/16 juni was het zover, het NK van de WDC. Ook Love 2 Move was hier weer aanwezig met in totaal 5 paar en op zaterdag Herman en Michele voor de coaching.
Op de zaterdag was de aftrap met de National Amateurs Ballroom en de senioren Ballroom. Het NK was een druk bezochte wedstrijd. De National Amateurs trapten de zaterdag af met hun eerste voorronde die bestond uit 43 paar. Voor ons verliep deze ronde nog niet soepel, 2 van de 4 dansen moesten de volgende ronde nog iets beter. De 2e voorronde was opgesplitst in 2 poules. Gelukkig zaten wij ingedeeld in de AB-poule. Deze ronde verliep beter dan de voorgaande, maar er moest nog wat bovenop in de halve finale.

Voor de halve finale waren we uiteindelijk in de A-poule geplaatst. Hier hebben we nog een stap kunnen zetten waarmee we uiteindelijk ook de finale hebben mogen dansen. Na heel lang wachten hebben we hierin onze beste ronde kunnen laten zien welke genoeg was voor de 2e plaats, daarna… Rust voor de Masterclass op de zondag.

Op zondag begonnen we de Masterclass met 32 paar waaronder vandaag ook Paul en Jaimy. Wij hebben de lijn van de zaterdag in de voorronde kunnen doortrekken, Paul en Jaimy vonden hun voorronde wat minder goed verlopen. Uiteindelijk hebben zij zich voor de halve finale van de C-poule geplaatst waar wij ons plaatsten voor de B-poule.

In de halve finale hebben zowel Paul en Jaimy als wij weer een schepje erbovenop kunnen doen met als resultaat, voor allebei een finale plaats in onze eigen poule. Na lang op de prijsuitreiking te hebben gewacht zijn Paul en Jaimy uiteindelijk 1e geworden in de C-poule. Wij werden uiteindelijk 4e in de B-poule, net naast het podium.

Al met al een goed weekend!

Alle uitslagen dat weekend:

  • 60+ – Jos & Anneloes 1
  • 40+ – Osman & Renate 2
  • 40+ – Willem & Christel 4
  • 30+ – Osman & Renate 2
  • National amateurs A – Bert & Eline 2
  • Master class C – Paul & Jaimy 1
  • Master class B – Bert & Eline 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.