Let’s Dance Championships 2020?!

Door Herman & Michèle
Ongeveer vijf jaar geleden begonnen we met een enthousiaste groep dansliefhebbers met een idee. We zagen een aantal mooie danswedstrijden van de kalender verdwijnen en dat vonden we allen heel jammer. Daar wilden we wat aan doen en zo ontstond het idee om zelf een wedstrijd te organiseren en de rest is geschiedenis.

Afgelopen zaterdag 30 maart 2019 was het al weer de derde editie van onze Let’s Dance Championships. De eerste twee edities waren al een groot succes, maar naar ons idee kon het nog beter. Om zo’n wedstrijd te organiseren zijn heel veel dingen nodig, waaronder een zak met geld natuurlijk. Ook dit jaar mochten we rekenen op veel steun van onze sponsoren en vrienden van de Stichting Let’s Dance Championships. Onze dank hier nogmaals voor!

Voor dit jaar hadden we een aantal nieuwe ideeën die de beleving van een wedstrijd nog leuker moesten maken. Zo hadden we dit jaar lakeien ingehuurd die deelnemers en publiek koninklijk ontvingen en naar een plaats begeleiden en hielpen bij de prijsuitreiking. Voor sommige dansers werden zelfs de koffers naar de kleedkamer gedragen, wat een service!!!

De wedstrijd werd ook live verslagen door internationale pers die veel dansers hebben geïnterviewd. Die interviews kunt u na kijken op www.facebook.com/letsdancechampionships.
Maar een wedstrijd valt of staat met deelnemers en toeschouwers. Dit jaar was het weer beter dan vorig jaar, zelfs een groei van 20%. Meer dan 300 paren verschenen aan de start en 750 bezoekers passeerden de deuren in De Basiliek in Veenendaal. Dit zorgde voor een super sfeer en volle dansklassen, en een heel mooie en lange dag.

Het tien koppige internationale jurypanel heeft de hele dag hard gewerkt, maar allemaal enorm genoten.

Zoals eerder gezegd is er een hoop voor nodig om zo’n grote wedstrijd te organiseren en goed te laten verlopen. Daarom mogen we onze vrijwilligers en alle mensen die hebben geholpen zeker niet vergeten. Wat hebben zij hard gewerkt en geprobeerd iedereen een fantastische dag te bezorgen. We hopen dat wij daarin zijn geslaagd. Als we de reacties zien en horen, is dat aardig gelukt 😉

De voorbereidingen van de volgende editie zijn al weer gestart. We hopen iedereen weer te mogen begroeten op zaterdag 25 april 2020.
Tot dan!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.