Dansen in Wenen

      Geen reacties op Dansen in Wenen

Door Dick & Anet
We wilden altijd al een keer naar Wenen en wat is dan mooier om het bezoek te combineren met een danswedstrijd. De kans kregen we nu dus deze kans hebben we gepakt. De keus was vliegen of 12 uur met de auto. We hebben uiteindelijk voor het vliegtuig gekozen omdat je dan meer tijd in de stad hebt en zo meer kunt bekijken. De moeder van Dick wilde ook graag Wenen zien en ging dus ook mee.

Donderdag morgen moesten we heel vroeg op staan (3.00 uur) om, om 6.50 de vlucht naar Wenen te nemen. Het voordeel is dat je dan ook op tijd in Wenen bent en nog wat leuks kan doen.

Nadat we de bagage naar het hotel hadden gebracht zijn we met de metro naar het zomerpaleis Schönbrunn gegaan. Het is een schitterend paleis met heel veel verschillende kamers die heel verschillend zijn ingericht met een mooie grote tuin. Ideaal om in de Weense Sisi Stemming te komen

‘s Avonds waren we door de gebroken nacht toch behoorlijk vermoeid en de volgende dag wilden we wel uitgerust aan de wedstrijd beginnen dus gingen we op tijd slapen.

Na een goede nacht en heerlijk ontbijt zijn we naar het oude Rathaus gegaan om het rugnummer te halen en in te dansen. Wat een schitterende zaal  is het toch. 

Vervolgens zijn we ons verder klaar gaan maken voor de wedstrijd die voor ons om 18.10 zou beginnen. In vier series dansen we de eerste ronde. Het was redelijk druk op de vloer en enkele botsingen zijn helaas niet te voorkomen. Het dansen ging zeker niet verkeerd.

Vervolgens kijken we naar de uitslag en zien we ons nummer in de volgende ronde met serie indeling staan. Helaas duurt de blijdschap maar even als blijkt dat ze een fout hebben gemaakt en de sterretjes paren die de eerste ronde niet hoeven te dansen niet zijn meegerekend en we dus toch niet door zijn. Uiteindelijk zijn we 57e van de 69 paren geworden.

Vervolgens hebben we de tweede ronde gekeken waar ook de hoogste paren mee dansen. Wat een hoog niveau en wat een mooie flow hebben die toch.

De volgende drie dagen hebben we het mooie Wenen bekeken en nog wat musea bezocht zoals het Sisi museum in de Hofburg om de derde dag ‘s avonds weer naar huis te gaan.

Uitslagen (andere) L2M teamiesVienna Dance Concours:

  • Dick en Anet WDSF S2 vrijdag 57 van 69
  • Johan en Nel WDSF S4 zaterdag 40-44 van 76
  • Johan en Nel WDSF S4 zondag 37-40 van 62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.