L2M feestje bij Zorggroep Charim – Veenendaal

Door Marc
Vorig jaar hebben een aantal paren van Love2Move een demo gegeven bij Zorggroep Charim in Veenendaal. Een verzorgingshuis voor senioren met allerlei ‘in huis’ voorzieningen. Die demo was vorig jaar zo’n succes dat de organisatie Margriet & Evert had gevraagd om ook dit jaar weer een demo te komen verzorgen.

Omdat het een avondvullend programma zou zijn, was het natuurlijk leuk om het met meer paren te doen. Dus werden ook José & John en Karen en ik opgetrommeld. Nietsvermoedend zeiden wij natuurlijk enthousiast ‘ja’, maar het was toch even slikken toen bleek dat er ook een Latin demonstratie was toegezegd. Dus we moesten ineens weer op zoek naar onze Latin outfit en Latin dansschoenen. Die waren inmiddels al 5 jaar niet meer gebruikt, maar gelukkig hadden we ze niet weg gedaan.

Omdat de bewoners op tijd naar bed gaan (“met de kippen op stok”), ging het feest rond 19:00 van start. Na een kleine vertraging vanwege de uitloop bij de koffie, en het binnenkomen van de groep (dat kost toch iets meer tijd met al die rollators en rolstoelen), kon de demo beginnen.

Helaas konden Margriet & Evert wegens omstandigheden niet mee doen, maar Evert had zich opgeworpen als DJ. Met muziek van Marc, uit de tijd van de bewoners, kondigde DJ Evert de paren vol enthousiasme en met wat toelichting per dans aan. Wij hebben afwisselend ieder 4 ballroom dansen laten zien. De Weense Wals hebben we samen gedanst. Het was toch even kijken hoe groot de vloer zou zijn, postzegel, envelop of toch iets groter? Gelukkig was het een redelijk grote vloer, dus we hadden lekker de ruimte. Met het linoleum wel een beetje glad, maar in ieder geval geen drempels…! En de muziek werd zeker herkend en gewaardeerd.

Onder luide aanmoediging van het aanwezige publiek, konden we een leuke demo geven. Er werd geklapt, mee gezongen en sommige bewoners konden zelf ook niet stil blijven zitten.

In onze pauze kwam de organisatie met een grote schaal hapjes. Op zich lekker, want we hadden nog niet veel gegeten, maar we moesten nog een Latin demo laten zien. Dus na een stukje worst en kaas snel maar weer omkleden. Omdat voor ons alle 4 het Latin dansen geen “normale kost” meer is, hadden we besloten om samen alleen een Cha-Cha, Rumba en Jive te laten zien.

Dat ging op zich redelijk, maar na al die tijd zonder oefenen bleken ook de basis figuren toch wat “roestig” te zijn. Maar goed, ook nu hadden de bewoners enorm veel lol. En we zagen alleen maar lachende gezichten. Toen we, na de afkondiging van DJ Evert, de zaal hadden verlaten, werden we gevraagd of we nog een rondje wilden dansen met 2 dansers die mee doen aan de G-klasse wedstrijden. Echt heel erg leuk! Samen met allerlei bewoners zijn we dus nog een rondje de vloer op gegaan voor een Quick Stepje.

Het was natuurlijk niet onze beste performance, maar dat heeft iemand gezien. En uit de reacties hebben we opgemaakt dat de bewoners een fantastische avond hebben gehad. En daar doe je het toch voor!!

Nadat we ons hadden omgekleed zijn we nog even naar de zaal gegaan. De meeste bewoners waren al richting bed (vermoeiende avond, ook voor hen). Maar een aantal ‘die-hards’ bleef dansen en zingen en moest tenslotte met zachte hand richting slaapkamer begeleid worden. We hebben gelijk wat ideeën uitgewisseld met de organisatoren van de avond over een volgende keer. Dus er zal op korte termijn wel weer een nieuwe datum gepland worden. Eens kijken of we het feest dan overdag kunnen doen en misschien ook wat mensen van andere afdelingen of locaties kunnen interesseren om te komen kijken. En wat extra L2M paren kunnen regelen om mee te doen. Of iets met rolstoeldansen. Dan wijken we waarschijnlijk wel uit naar de ontvangsthal vanwege de ruimte, maar dat kan prima. Kortom: ideeën genoeg….

Je zou het niet zeggen met slechts 8 dansjes met steeds pauzes tussendoor. Maar je wordt er toch moe van. Dus rond 21:00 stapten we moe maar voldaan weer in onze auto’s. In de wetenschap dat we een leuke club mensen een onvergetelijke avond hebben bezorgd.

Als je het leuk vind om ook een keer mee te doen, laat het weten!

DJ Evert, José, John, Karen en Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.