“Dance Time” in Lanaken

      1 reactie op “Dance Time” in Lanaken

Door Anneloes en Jos
Zondag 24 maart moesten wij kiezen tussen de L2M workshop en een BDSF- wedstrijd in België. Die wedstrijd was in Lanaken, voor ons op een steenworp afstand en daarmee een voor de hand liggende keus.

De wedstrijd werd georganiseerd door dansschool Dance Time van Eddy Nowicki en Edna Willems. In het verleden uitstekende wedstrijddansers die nog weleens de degens hebben gekruist met Herman en Michèle.Tegenwoordig zijn zij hartelijke gastvrouw en gastheer in hun splinternieuwe danstempel en geven zij les aan grote groepen recreatieve dansers en een aantal wedstrijdparen.

Edna en Eddy organiseren tweemaal per jaar een BDSF- wedstrijd: zo ook afgelopen zondag. Interessant is dat de BDSF alle leeftijdscategorieën, ballroom en latin, op één dag afwerkt en dat er voor de senioren vanaf 35 jaar, een open wedstrijd op het programma staat. Voor deze open seniorenwedstrijd schreven wij ons, met 24 andere paren in, waarvan overigens 1/3 uit Duitsland kwam.

Tijdens de wedstrijd vertelde de sportdirector Guy Jottay zeer aangedaan over het plotselinge overlijden van Cees Boutkan. Dat hakte er wel behoorlijk in, bij de dansers en de officials.

Herman en Michèle hadden een beperkt aantal opdrachten meegegeven en die hebben we dan ook strikt uitgevoerd. In de ogen van de jury meer dan voldoende, want de eerste en de tweede ronde kregen we, samen met Robrecht Krikilion, het maximale aantal kruisjes. Voor ons ging de halve finale vergelijkbaar als de rondes daarvoor. De jury besliste echter anders en we werden uiteindelijk 9e: desondanks tevreden want de trainingsdoelen waren bereikt.

Nu zorgen dat we deze lijn voortzetten tijdens Let’s Dance Championships.
Succes iedereen!

Anneloes en Jos Wollersheim

1 gedachte over ““Dance Time” in Lanaken

  1. Frans en Miriam Starmans

    Was inderdaad een hele leuke zondag.
    Jullie hebben het zeer goed gedaan in die open klasse vanaf 35 jaar. CHAPEAU..
    Frans en Miriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.