De rat, de quizmaster en de koningin

      Geen reacties op De rat, de quizmaster en de koningin

Door Erik & Désirée
De uitjes van Love2move, zowel berucht als beroemd. Ook dit jaar konden we gelukkig weer. Waar het winteruitje in het verleden veelal plaatsvond in galastijl in december kozen we dit jaar voor een anders soort uitje in de loop van januari. 15 januari 2023 om precies te zijn.

Wie is de Rat?
Na maanden organiseren en plannen kwamen we samen in het prachtige Utrecht. We verzamelen in de stijlkamer van Hoog Catharijne waar mijn medeorganisatoren Monique en Thea de teamleden voorzien van wat lekkers en van een heuse teamstickers. We zijn onderverdeeld in vier groepen de ijskonijnen, sneeuwpoppen, scheve schaatsen en de apres skiërs.
Al snel sluiten de spelleiders van het spel aan bij onze groep en een korte speluitleg volgt. We spelen het “Wie is de rat” spel in het centrum van Utrecht. Elk team gaat de stad in en op bepaalde plekken in de stad moeten opdrachten uitgevoerd worden waarmee virtueel geld te verdienen is. Elk team heeft echter een rat (of was het nou een mol) in zijn midden die de boel natuurlijk probeert te saboteren.

Helaas zit het weer niet helemaal mee, maar gelukkig mag dat de pret niet drukken. Alle teams gaan dan ook ondanks de regen fanatiek aan de slag met muziekfragmenten raden, puzzels oplossen, rekensommen en foto’s maken en ondertussen raden wie volgens hen de rat is. Toch best lastig. Ik persoonlijk vond het een fantastisch spel, maar ik ben dan ook een enorme fan van het tv-programma “wie is de mol”. Dat ik in mijn team de rat was vond ik dan ook stiekem super leuk. Nu werd ik ook wel wat geholpen door enkele teamleden op wie ik verdenkingen af kon schuiven. (Dankjewel Paul:p). Wat had ik een lol om stiekem foto’s en filmpjes te maken terwijl mijn teamleden druk bezig waren het codewoord te ontcijferen. Tja als de rat dan voor ruis op de lijn zorgt en zeer overtuigend zegt dat het codewoord misschien iets met ons team of onze mooie sport te maken heeft is de verwarring natuurlijk compleet. Dat de oplossing “trust nobody” moest zijn wist mijn team daarom niet te achterhalen. Toch puzzelde ik ook fanatiek mee, want rechtsom of linksom ik wilde natuurlijk wel winnen. Bij de laatste opdracht dan 450 euro mingeld pakken (dat deed ik echt per ongeluk) is dan alleen niet zo handig. Maar hé we waren wel op tijd bij de opdracht.

Na een aantal uur flink puzzelen was het moment aangekomen om ons te verzamelen op de dinerlocatie restaurant “Kartoffel” voor de uitslag van het spel. Het team met het meeste geld en de rat van het team met het minste geld wonnen het spel.
Die eer was weggelegd voor team scheve schaatsen en ondergetekende. Samen proosten we met de gewonnen fles bubbels.

Teamquiz
Onder het genot van een hapje en een drankje speelde we vervolgens een heuse teamquiz. In 10 vragen stonden we onder andere stil bij het aantal NK titels dat er door teamleden gewonnen zijn, uit hoeveel leden ons team nu eigenlijk bestaat en wat de favoriete dansen zijn van onze geliefde trainers. Hoewel hier en daar wat discussie ontstond over wat er nu wel en wat niet onder de vraag viel was het een leuke quiz waarbij we allemaal wel weer iets geleerd hebben over ons team.

De Kroning
Last but nog least stond er nog 1 belangrijke activiteit op het programma. Een love2move winteruitje is namelijk geen winteruitje zonder de kroning van de koning en koningin van het team. Korte uitleg voor de nieuwe leden. Tijdens het teamuitje worden elk jaar 2 teamleden gekroond tot koning en koning van het team. Dit is telkens iemand anders. Je kunt de titel namelijk maar 1 keer krijgen. Zij dragen het gehele jaar de titel, krijgen de mooie kroon en staf mee naar huis en het is de bedoeling dat zij iets moois toevoegen. Aangezien ik dit jaar in de organisatie zat sprak ik samen met mijn medeorganisatoren over wie er naar onze mening dit jaar de titels zouden krijgen en waarom. Tijdens de uitreiking zat ik dan ook nietsvermoedend te luisteren naar de aankondiging en toelichting door Herman en Michele. Johan kreeg dit jaar de eer om de kroon en titel koning mee naar huis te nemen. Een emotioneel moment. Johan is er bijna altijd, ook sinds hij een paar jaar geleden zijn lieve vrouw Nel verloor. Dit is en blijft een gemis. Maar Johan is en blijft onderdeel van ons mooie team. Hij is bij teamuitjes, teammeeting en wokuitjes. Hier wilde we onze enorme waardering voor uitspreken.

Vervolgens was het de beurt aan de kroning van de koningin. Wat ik niet wist is dat Michele samen met mijn medeorganisatoren een stiekem plan hadden gesmeed achter mijn rug om. Niets vermoedend werd ik volledig verrast door de eer komend jaar koningin van het love2move team te mogen zijn. Wat een eer en ondanks dat ik tijdens het uitje vooral overrompeld en verrast was heb ik er daarna toch een traantje om gelaten. De meeste van jullie zullen weten dat Erik en ik inmiddels geen actieve dansteamleden maar supporters van ons team zijn. Erik zal voorlopig echt niet meer gaan dansen aangezien hij inmiddels is benoemd tot bestuurslid van de NADB. En na het krijgen van 2 prachtige kinderen en heel wat strubbelingen voor onze kiezen te hebben gekregen de afgelopen jaren voelt het goed om te weten dat ik ondanks dat ik er het afgelopen jaar niet altijd bij kon zijn toch nog een echt onderdeel ben van ons team. Dank voor deze eer en ik ga iets heel moois maken van de kroon en de staf. De kroon en de staf hebben komen jaar een mooi (hoog) plekje in mijn werkkamer gekregen. Ergens waar de kleine kinderhandjes niet bij kunnen, maar ik wel elke dag wordt herinnert aan ons gezellige team.

Hopelijk hebben alle aanwezige teamleden genoten van het afgelopen winteruitje. Ik heb hem met heel veel plezier mede-georganiseerd. Tot snel tijdens één van de aankomende teammeeting, (wok)uitjes en/of wedstrijden.

Om de favoriete woorden van onze zoon te gebruiken Ajeto…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.