Copenhagen Open 2019

      1 reactie op Copenhagen Open 2019

Door Evert & Margriet
Op 4 mei hebben wij (Margriet en Evert) meegedaan aan de WDSF Copenhagen Open 2019. Door een blessure van Margriet zijn we sinds december uit ons normale ritme van trainen, sporten en wedstrijden. In die periode hebben we wel door getraind en gelest maar ondanks dat holden de prestaties achteruit. Keken we net weer een beetje naar voren dan kwam er weer een terugslag en moest er op een gegeven moment zelfs totale rust gehouden worden…. De wedstrijd in Badhoevedorp hebben we toch maar mee gedaan om te kijken hoe het ging en hoewel de plaatsering was wat je zou verwachten, was het dansen gewoon niet goed. Samen met Herman en Michèle zijn we toen tijdens de lessen weer teruggegaan naar de punten waar we voorheen mee bezig waren, want zelfs dat was volledig verwaterd. Dat leek te werken en de trainingen gingen weer wat beter en er kwam weer wat lol en vertrouwen terug.

Nu weet iedereen dat het NK eraan komt en wij moesten dus gaan testen of we klaar zijn voor het NK. Vorig jaar hadden we ook in Copenhagen meegedaan en dat was goed bevallen. Na lang wikken en wegen besloten we dat we dit jaar ook weer mee zouden doen zodat we een wedstrijd in series hadden en de conditie niet gelijk volledig op de proef gesteld zou worden. 

Bij het hotel aangekomen bleek ik zowaar een goed hotel geboekt te hebben waar we nog lekker een hapje konden eten voordat we gingen slapen. Nadat we de volgende ochtend lekker uitgeslapen  hadden hoefden we pas om 12.00 uur uit te checken en met een 30 minuten waren we in de wedstrijdzaal. Dit was in een enorm sportcomplex met het stadion van de voetbalclub, een zwembad, zaalvoetbalhallen en hardloopbanen erbij. De zaal was mooi ruim en de vloer was goed. Het indansen voelde goed en met een goed gevoel gingen we de wedstrijd in. Er waren 20 paren en na de voorronde werd er direct teruggegaan naar de halve finale. De eerste ronde hebben we lekker gedanst en voelde het allemaal een stuk stabieler als voorheen. De conditie was nog wel een puntje maar gelukkig hoefde we maar 1x 2 dansen achter elkaar te doen. Dus dat lukte wel. Natuurlijk was de opluchting groot toen bleek dat we door waren naar de halve finale, want er stond een goed deelnemersveld. Toen begon het wachten want de halve finale was tijdens het avond blok. Maar we  konden deze wachttijd gezellig doorbrengen met onze Nederlandse collega dansers  René, Ymke, Sietse en Mariëlle. Op tijd weer omgekleed en opgewarmd stonden we klaar voor onze halve finale. Het avondblok werd geopend met een toespraak en een “spraakmakende” showdans van de nr.5 van de WK. Niet geheel onze smaak maar wel een leuke aanvulling.

De halve finale hebben we alles gegeven en vooral veel genoten dat we er weer bij stonden. Hij was misschien iets minder strak maar wel absoluut veel meer show. Uiteindelijk zijn we op een 11e plek geëindigd waarbij nr.7 tot en met 11 dicht bij elkaar zaten. Erg blij dus met dit resultaat! Er valt conditioneel nog een hoop te winnen, maar daar wordt op dit moment hard aan gewerkt. Langzaam aan komt het vertrouwen weer terug en is het NK toch weer wat dichterbij gekomen!

De Copenhagen Open was een super wedstrijd. Goede zaal en vloer, enthousiast publiek en vooral een super DJ die de hele dag bij iedere klasse gigantisch goede muziek draaide. Een echte aanrader !!

Groet,

Evert en Margriet.

1 gedachte over “Copenhagen Open 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.