Benelux Kampioen WDC 2018 – Anneloes en Jos


Door Jos
Zondag 7 oktober vond het WDC BENELUX kampioenschap plaats in Bergen op Zoom. Vorig jaar werden we in Oudenaarde (België) tweede en we konden als Nederlands kampioen niet ontbreken bij deze wedstrijd. Oudenaarde is het centrum van de Ronde van Vlaanderen en wordt omringd door landwegen met kinderkopjes. Het verkleinwoord ‘kopjes’ is eigenlijk niet van toepassing want het zijn verdorie gladde stenen van 20 bij 20 waar je als fietser compleet kapot blijft. Onze MINI had meteen een lekke band, maar dat terzijde.

Gelukkig verliep de wedstrijd in Bergen op Zoom met minder hobbels. Deze vond plaats in De Stoelenmat, een multifunctioneel centrum waar een goede Junckers dansvloer was gelegd, maar dat verder onvoldoende bestand was tegen het bezoek van honderden dansers en hun publiek.

De WDC kiest doorgaans ervoor om latin en  ballroom, met alle niveau ’s en leeftijden, op één dag te concentreren: het concept dat Herman en Michelle ook hanteren bij ‘Lets dance Championships’. Wij vinden dit een prima keuze want het is dan druk, heet, fanatiek en interessant. Tijdens de finales gaat geregeld ‘het dak eraf’.  Na de eerste ronde moesten wij wel 3 uur wachten op de finale: vervolgens met 8 paren op een kleine vloer. Dat was een uitdaging voor onze floorcraft maar zoals vaker wisten we een matige eerste ronde om te zetten in een prima slot: we wonnen de wedstrijd.

Nu volgen nog twee WDSF wedstrijden (Almere en Noordhoek) en dan op naar het WK in Parijs: we verheugen ons erop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.