Anneloes & Jos Benelux-kampioen Masterclass 60+

Door Jos & Anneloes
Afgelopen weken organiseerde de WDC twee wedstrijden in België waaraan we deelnamen.
Een internationale wedstrijd in Herent bij Brussel en de Open Benelux in Lint bij Antwerpen. Beide wedstrijden op een acceptabele afstand van onze woonplaats in Landgraaf.

De internationale wedstrijd was goed bezet in de Masterclass 60+. Een hele bus kwam rechtstreeks uit Italië met dansers in alle leeftijdscategorieën inclusief trainers en juryleden. Winnaar werd een Italiaans koppel (Triulcio – Buete) dat verrekte goed danste.

Wij werden na drie rondes 3e (met een 1e plaats in de Slow Waltz) en daar waren heel tevreden mee. Met name de halve finale ging als vanouds en we gaven slechts 1 van de 35 crossen weg. Een week later (10 december) volgde de Open Benelux kampioenschappen in Lint. We zouden onze titel uit 2019 (van vóór Corona) verdedigen. Vergelijkbaar met Herent werd gedanst in een grote dansschool op een prima vloer, met veel publiek en een positieve sfeer. Enkel moesten we beide wedstrijden erg lang wachten, want alle finales werden laat op de avond gedanst. Deze wedstrijd werd in de Masterclass 60+ overtuigend door ons gewonnen. Je krijgt dan een beker en een soort oorkonde mee: die hebben we voor de afwisseling maar eens gefotografeerd. Indien we vrij van blessures blijven en voldoende gemotiveerd, dansen we begin februari nog een WDC wedstrijd in Hasselt en daarna de WDSF in Antwerpen: dat wordt leuk !

Groetjes, Anneloes en Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.