41e ITE Europacup in Leer, Duitsland

Door Evert & Margriet
10 jaar geleden waren Margriet en ik net aan elkaar voorgesteld op de dansschool waar wij toen dansten. Margriet wilde graag wedstrijden gaan dansen, maar ik had dat wel gezien. Omdat ik het stiekem misschien toch nog wel leuk vond (of misschien Margriet wel leuk vond……) besloot ik om nog 1x een wedstrijd te doen. Dit werd toen de ITE Europacup in Leer, Duitsland. Je kunt maar beter op een wedstrijd met een mooie naam beginnen!

Voor ons is dit ook een leuk moment om terug te kijken op 10 jaar dansen. We hebben eerst 2 jaar in de lokale dansschool gedanst en daarna nog een jaar bij een andere dansschool. In ons 1e jaar klommen we van de laagste debutantenklasse naar Nederlands kampioen in de Open klasse bij de NVAD. 2 jaar later waren we Nederlands kampioen bij de NVAD in de Senioren Hoofdklasse in zowel de standaard als de Latin.

In die periode zijn we ook bij de NADB gaan dansen en daar begonnen we in de S1A. Ongeveer 1 seizoen lang waren we iedere wedstrijd laatste of 1 na laatste, maar kwamen we wel in contact met Team Love2Move. Een gezellig en enthousiast team wat op de wedstrijden altijd mooie resultaten behaalde. Dat wilde wij ook! Nu bleken ze ook nog eens heel dichtbij te zitten en hebben we contact opgenomen. Dit klikte gelijk vanaf het begin en zo mochten we bij dit team aansluiten. Dat bleek een hele goed keus te zijn! Ons 2e seizoen in de S1A wonnen we 10 wedstrijden inclusief het NK en promoveerden we naar de S1 Hoofdklasse.

Ook begonnen we rond die tijd internationale wedstrijden te dansen bij de WDSF. Wat was dat gaaf en overweldigend. De 1e keer in Wuppertal zal ik niet gauw vergeten….

Zo heeft dansen ons op veel plaatsen in Europa gebracht en heeft het ons veel leuke herinneringen gebracht. We hebben een WK 10 dans meegedaan, en een WK standaard. We hebben in de auto geslapen omdat ik geen hotel geregeld had. Daarna boekte ik altijd wel een hotel, maar ook daarbij hebben we veel verschillende soorten gezien…We hebben prachtige resultaten gehaald op diverse wedstrijden. We hebben 2x een WDSF finale gedanst en diverse halve finales. We staan ondertussen al ruime tijd in de Top 100 van de WDSF. Dit was boven alle verwachtingen, want wij hadden als doel: Leuk meedoen om de finale te halen in de S1A…….

Ook hebben we in de afgelopen 10 jaar veel leuke teamuitjes meegemaakt, van kanoën tot een kerstfeest in een landhuis. Maar ook gezellige BBQ’s en spontane uitjes. Mooie nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en dus kan je wel zeggen dat dansen de laatste 10 jaar een groot deel van ons leven vorm heeft gegeven.

We hebben veel paren zien komen en ook een aantal weer zien gaan, maar altijd is Love2Move een TEAM gebleven!

Wij hebben nooit spijt gehad van Margriet haar idee om wedstrijden te gaan dansen en hopen op nog vele mooie jaren en nog betere resultaten in de komende jaren.

Oh ja…. In onze 1e wedstrijd werden we 4e in de hobbyklasse en nu, naar 10 jaar, werden we 3e in de Superleague!

Graag willen wij iedereen die de afgelopen 10 jaar bij ons dansen betrokken is geweest hartelijk bedanken! Of het nu was voor de support, de gezelligheid, de lessen en trainingen of het maken van de kleding….. Dit alles maakt dat we ons welkom voelen in het Love2Move team.

Groet,
Evert en Margriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.