WK 10-dans Berlijn

      Geen reacties op WK 10-dans Berlijn

Door Evert & Margriet
Op 1 april stond voor ons het WK 10 dans S2 in Berlijn op de agenda.  We wilden de gewone WDSF wedstrijd al meedoen maar toen bleek dat dit WK daar ook gehouden werd. Eigenlijk zijn we er qua Latin nog zeker niet aan toe maar we vonden het een te mooie kans om te laten lopen. Dus de periode ervoor bestond uit veel lessen en trainen en dan ook voor de Latin. Ook zijn we bij de NADB de Latin wedstrijden mee gaan doen om zoveel mogelijk wedstrijd ervaring op te doen.

En toen was het in eens veel sneller dan gedacht  eind maart en moesten we de praktische voorbereidingen gaan doen. Het hotel werd geboekt en de bagage gepakt. Na een prima reis kwamen we aan bij ons hotel. Daar hebben we snel onze spullen uitgepakt en zijn we op zoek gegaan naar een restaurant. Gelukkig zaten er om de hoek van het hotel een paar en konden we snel wat eten en vroeg naar bed. Margriet had de volgende dag immers een afspraak om haar haar en make up te laten doen. OM 05.10 UUR!!
Erg vroeg maar het resultaat was weer heel mooi.

Daarna zijn we lekker gaan ontbijten en om 08.00 uur waren we bij de zaal. En wat voor zaal! Groot, lekker op temperatuur en een hele ruime vloer. Snel omkleden en indansen. We moesten beginnen met de Latin en dat is dus duidelijk niet onze sterkste kant. We hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht maar het was duidelijk dat het moeilijk zou zijn om hier veel crossen te verzamelen. We waren zeker niet de slechtste maar de jury mocht maar 24 van de 50 paren doorplaatsen. Daarna omkleden voor de Standaard. Deze ronde verliep prima en we kregen toch een beetje hoop.

Helaas was het net niet genoeg. 28e waar er 25 doorgingen naar de kwartfinale. Toen we de kwartfinale bekeken konden we daar redelijk vrede mee hebben. We hadden er prima tussen kunnen staan maar vooral de Latin was bij deze paren beter. Na de verplichte vlaggenparade zijn we terug naar het hotel gegaan en zijn we Berlijn gaan verkennen.

Het leek ons een goed idee om dat per tram en metro te gaan doen. We kochten 2 dagkaarten en konden dus nooit in een verkeerde tram stappen. Uiteindelijk zijn we bij de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie uitgekomen zoals de bedoeling was. Daarna besloten we om weer terug te gaan naar het hotel. Misschien handig om dan te onthouden op welk station je begonnen bent….. Maar we zijn er gekomen.

Nog een leuke avond in het hotel gehad en zondag mochten we alweer terug rijden. Om 15.00 uur waren we thuis en om 16.00 konden we trainen bij de lokale dansschool. Je moet wat als je de Latin beter wilt maken!
Wij zijn weer een mooie herinnering rijker, en hebben onze beste WK resultaat ooit behaald. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.