Jos & Anneloes winnaars BeNeLux kampioenschap 2019

Door Jos & Anneloes
Op zondag 6 oktober organiseerde de WDC Dutch Amateur League, samen met haar zusterorganisatie in België, de jaarlijkse Open Benelux kampioenschappen. De wedstrijd vond plaats in Oudenaarde (bekend van de Rond van Vlaanderen met die kinderkopjes) en wel in “Salon Mantovani”. Dat is een mooie accommodatie met een redelijk grote dansvloer, goede faciliteiten met een oefenvloer en prima kleedruimten. De wedstrijd was goed bezet met veel paren van alle bonden, uit België, Frankrijk en Duitsland. De klassenindeling wijkt af van die van de NADB: beide partners moeten ouder zijn dan 40 (met 15 paren), 50 (21 paren) of 60 (11 paren). De Masterklassen (hoofdklassen) zijn open waardoor er wel behoorlijke kwaliteitsverschillen kunnen zijn in één groep.

In de ochtend en vroege middag werd de ballroom afgewerkt met een prijsuitreiking rond 15.00 uur. Daarna was het de beurt aan de latin.  Allemaal bij elkaar een prettige wedstrijd, aardige deelnemers,  een goede planning zonder  lange wachttijden, en fijne muziek. De jury bestond uit drie Nederlanders, drie Belgen en de Zweed Gustav Lundin, niet de minste overigens.

Na de eerste ronde werden we met drie paren doorgeplaatst naar de finale; de rest danste een herkansing. De finale wonnen we overtuigend: een prolongatie van ons resultaat van vorig jaar.

Afgelopen zomerperiode hebben we voor ons doen veel lessen gevolgd bij Herman en Michele. Alle dansen kregen een update met, omdat we van nature meer swingdansers zijn, extra aandacht voor de tango en quickstep. Thuis trainen we doorgaans driemaal per week, waarvan een keer in België tussen andere paren, eenmaal het oneindig herhalen en automatiseren van de getrainde stukken en eenmaal finales op conditie.
De coaching van H&M is voor ons ook belangrijk want in ons fanatisme willen we tijdens een wedstrijd alle aandachtspunten uitvoeren, en dat kan natuurlijk niet! Het werkt bij ons beter om per dans de focus te hebben op een of twee punten: bijvoorbeeld het dalen in de knie en de positie van de armen.

Zo ook in Oudenaarde: in de eerste ronde nog wat nerveus omdat het de eerste wedstrijd was sinds juni, maar daarna ging het op een positieve manier los.

Naast de wedstrijd in Oudenaarde kunnen we ook de wedstrijd op 4 januari in Nieuwegein van harte aanbevelen: het NEW YEAR dance festival. Pracht vloer en een goed georganiseerde competitie! Hoe gaaf zou het zijn als we met een ruime vertegenwoordiging vanuit team L2M, daar aanwezig zouden zijn.  

Groet, Anneloes en Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.