Dance to Impress – Zaandam

      Geen reacties op Dance to Impress – Zaandam

Door Paul en Jaimy
Na 2 maanden hard trainen om alle choreo’s erin te krijgen en de puntjes op de I te zetten was de dag van de wedstrijd toch aangebroken. Het was af en toe nog wat zoeken met bepaalde choreo stukjes, zoals bij de slowfox waar we bij kant 2 er soms even helemaal niet uitkwamen. Maar na een privéles van Herman en Michele ging dit vaak weer helemaal goed en konden we weer door.

Op 19 Januari 2019 hebben wij onze allereerste wedstrijd in Zaandam, bij Dance to Impress samen mogen dansen. Paul heeft van te voren heel hard gewerkt aan een mooie presentatie waar onder andere de timetable op te zien zou zijn. Dit was een mooie toevoeging, zo konden we op het grote scherm duidelijk zien wanneer we moesten dansen.

In onze klasse (B-klasse) begonnen we met 6 paar op de vloer aan de general look, we hadden niet te hoge verwachtingen van de eerste wedstrijd, vooral genieten en ervaren hoe het is om samen een wedstrijd te dansen.  De general look ging op zich wel redelijk voor ons gevoel, maar we hadden de finale nog om ons echt te bewijzen. Tussendoor nog even voorbereiden naast de vloer even samen in houding staan en daar mochten we weer, de finale!

Deze ging wel beter dan de general look, er zijn nog punten die beter kunnen, maar die zal je altijd hebben.

Na de finale was het afwachten wat de resultaten zouden zijn, we waren al blij als we in ieder geval geen laatste (6e) zouden worden.

Het was een lange zit na de finale, we danste rond 15:00 ongeveer de finale en om 18:05 was pas de prijsuitreiking. Tussendoor kwamen de senioren standaard en het indansen van ballroom en latin voorbij.

Na het lange wachten kwam dan eindelijk die prijsuitreiking. Daar stonden we dan. Plek 6 werd opgenoemd en WIJ WAREN DAT NIET!! Maar na plek 5,4 en 3 hoorde we nog steeds niet onze naam.

Vol verbazing stonden we samen Niek en Berit voor de plaatsen 1 en 2.

En toen…

Werd plek 2 opgenoemd en dat waren Niek en Berit! HUH? Dus dat betekende dat wij gewoon 1e ZIJN GEWORDEN!! Dit hadden wij nooit zien aankomen.

Zoals eerder gezegd hadden we als doelstelling geen laatste worden, maar 1e worden? Heel bizar! Vol trots en ongeloof haalde we onze beker op. Kurt zei nog “Dit hadden jullie niet verwacht he?’’ Nee zeker niet.

Nu vooral nagenieten van onze overwinning en weer verder trainen voor de volgende wedstrijd In Zwolle op 3 Februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.