Willem & Christel Foppen

Vanaf onze jeugd zijn we al besmet met het virus dat dansen heet. We zaten beiden destijds in dezelfde danscursus maar we hadden geen oog voor elkaar. Totdat we beide zonder danspartner kwamen te zitten en de toenmalige dansleraar, Jan Zoetebier, ons aan elkaar koppelde. In eerste instantie gingen we privé nog steeds ons eigen weg maar langzamerhand begonnen we elkaar te waarderen en kregen we een relatie. Vanaf dat moment zijn we vol in het wedstrijdcircuit gegaan. We hebben destijds bij de SOND en bij de NADB gedanst. Bij de NADB kwamen we tot de Nieuwelingen. Daar werden we een keer 1e, maar daarna haalden we nooit meer wat, waardoor de motivatie enorm daalde en we met het dansen stopten.

Na een sabbatical van circa 13 jaar kwamen we door een toeval weer aan het dansen bij Stella Colijn. Door haar konden we figuren waar we vroeger moeite mee hadden ineens wel (betrekkelijk) goed uitvoeren. Het enthousiasme kwam terug en we besloten weer mee te doen aan de wedstrijden. Omdat we niet goed wisten waar we moesten starten zijn we, ondanks onze leeftijd, maar weer in de Nieuwelingen begonnen. Met hulp van Stella wisten we in relatief korte tijd naar de D-klasse te promoveren. Tegelijkertijd zijn we gaan trainen bij Jaap ter Beek omdat onze basistechniek aan een flinke revisie toe was.

Omdat onze beide trainers op leeftijd zijn, zijn we begin 2011 eens gaan nadenken over een eventuele opvolging voor als één van beide te kennen zou geven te willen stoppen met het trainen. Omdat we al eens een paar workshops bij Herman en Michèle hadden gevolgd kwamen zij voor ons het eerste in beeld, zowel door hun manier van lesgeven, maar zeker ook doordat wij gecharmeerd waren van de wijze waarop het team zich presenteert tijdens de wedstrijden. Als een soort “snuffelstage” zijn we toen wat lessen gaan nemen. Ons idee was om dit laag frequent vol te houden tot één van onze trainers zou stoppen. Dat moment kwam echter sneller dan dat wij dachten, waardoor wij nu de volledige overstap maken.

Wij hopen bij Team L2M weer een goede stap te zetten naar de toekomst, zowel qua dansen, maar vooral ook de sfeer daarom heen.

By the way: Herman heeft ons al eerder ondersteund bij het nemen van een belangrijke beslissing, namelijk onze overstap van de Adults naar de Senioren. Toen wij hem op een wedstrijd spraken merkte hij fijntjes op dat, als we bij de Adults zouden blijven, we het haar van Willem zouden moeten verven, zodat het minder grijs zou zijn. Dat was op dat moment echter net een dag daarvoor gedaan!