Wilco Bos & Thea Zoglmann

Thea over zichzelf:

Tot een aantal jaar terug had ik nog nooit iets met ballroom dansen te maken gehad. Ik was aerobic en jazzballetlerares. Tot ze me in mijn dorp vroegen of ik mee wilde doen aan “dancing with the stars”. Ja leuk zei ik en won. Toen was ik verkocht. Kreeg een leuke danspartner via onze dansschool “Bruinewoud” uit Wezep en ben meteen mee gaan doen aan wedstrijden bij de NVAD. We werden gelijk op het NK 1e in zowel ballroom als latin. Zooo leuk maar mijn danspartner moest noodgedwongen stoppen vanwege familieproblemen.

Gelukkig wist Jan Postulart nog iemand en zo had ik vrij snel een nieuwe danspartner nl. Rene Nieuwendijk waar ik 3 jaar mee gedanst heb en geëindigd ben in de open klasse. Maar ook Rene stopte vanwege privé omstandigheden.

Toen de moed me zo ongeveer in de schoen zakte kreeg ik Arno aan de telefoon. Hij had al twee dansjurken voor me gemaakt en ik besprak met hem mijn zorg. Tot hij me  vroeg of ik niet met hem wilde gaan dansen. Ik dacht dat ie een geintje maakte, maar na een try out twee dagen later was er ook op de dansvloer direct die klik die we erbuiten al hadden. Oftewel beter had ik het me niet kunnen wensen en dankzij de steun van Cor en Hugo (mijn man) ging het erg goed en vormden we al een hecht 4tal.

Helaas moest Arno om fysieke redenen zijn dansschoenen voorlopig aan de wilgen hangen. Dus daarna moest ik weer op zoek naar een leuke en enthousiaste danspartner.

Na een studie van anderhalf jaar en een knieoperatie verder kreeg ik op de dag dat ik hoorde dat ik geslaagd was een telefoontje of ik nog een danspartner zocht. Hoezo dit kwam als geroepen. Het bleek Wilco te zijn die ook nog eens maar 11 km bij me vandaan woonde. De try-out volgde 3 dagen later en onze danspartnership was een feit. We hebben allebei dezelfde instelling en motivatie en we zijn nu bezig een totaal nieuw programma erin te stampen. Pfff. Ik hoop dat Herman en Michelle genoeg geduld hebben ons zover te krijgen dat we medio september de wedstrijdvloer op kunnen gaan. Ik kan niet wachten en ik ben heel blij weer actief deel te kunnen uitmaken van het Love2Move team.

Wilco – kort over mezelf:

Wilco Bos, 43 jaar, samenwonend met Marye, 35 jaar, geeft les in het onderwijs. We hebben 2 kinderen, een jongen van 8 en een meisje van 5. Vakantie brengen we in Nederland door, we hebben een zeilboot waarmee we meestal een aantal weken weg gaan rond het IJsselmeer.
Ik heb een interieurbouw-bedrijf, we maken keukens, kledingkasten en meubels voor scholen en zorginstellingen, in totaal zijn we met 7 personen op de zaak.
Naast dansen heb ik de afgelopen 2 jaar het voetbal elftal van Dani (oudste) getraind.

Ik ben begonnen bij dansschool van de Berg in kampen, waar we nu weer trainen en bekenden tegen komen van L2M. Ik was 16 jaar en met een paar vrienden gingen we naar dansles: 1x naar die stomme dansles!!! riep ik nog tegen mijn ouders…..dit was in 1991. Al snel danste ik meerdere keren in de week en dat ging het 2e en 3e jaar zo door. Ik ging wedstrijden dansen en kreeg de smaak te pakken.
Bij de SOND zaten we in redelijk korte tijd in de topklasse ballroom en latin en dansten we regelmatig finale’s. Na 2 seizoenen SOND zijn we ook NADB gaan dansen en daar kwamen we in de debutanten 1 en in latin3 terecht. Na een aantal seizoenen promoveerden we met ballroom naar de d-klasse en de latin naar de 2e klasse. Ballroom ging naar een laag pitje en met latin gingen we meer trainen. Ondanks ongeveer 12 tot 15 uur trainen per week zijn we te kort gekomen om latin1 (hoogste klasse) te halen.We kregen destijds les van Peter en Rachel vd Veek, ook gingen we regelmatig naar July Fryer.

Toen mijn partner verhuisde ging ik op zoek naar een andere partner en heb van 1999 tot 2003 met verschillende partners gedanst. In 2003 kreeg ik een partner die fanatiek was en ik ging weer meer trainen en wedstrijden dansen. Tot 2007 heb ik weer wedstrijden gedanst in de topklasse ballroom en latin met als mooiste resultaat kampioen in beide categorieën. Helaas ging deze partner met haar man dansen en was ik er wel even klaar mee.

In de periode van 1998 tot 2005 heb ik ook salsa-les, streetdance-les en regulier dansles gegeven, dit was mijn lust en leven! Heerlijk op de vloer lesgeven. Dit deed ik naast mijn eigen werk destijds als keukenmonteur.

In 2010 ben ik weer gaan dansen met een oud wedstrijdpartner, gewoon les, totdat we met stijldansen stopten in 2015. We hebben nog een jaar Argentijnse tango-les gevolgd maar dat was hem ook niet. Mijn partner zat met een enkelblessure (en er volgden 2 operaties)…
We wilde nog wel verder, maar gewoon een reguliere les was nergens meer, vertelde iemand mij die nog steeds danste. Ik vroeg hem of hij misschien eens zijn oren open wilde houden voor het geval hij iemand tegen kwam die een partner zocht. Hij zei: ik ken nog wel iemand, ik denk dat ze (Thea) komende week wel belt….

Dat was half januari. Nu zijn we een aantal maanden verder en hebben we 4 nieuwe programma’s ( incl weense wals 🙂 ) en moeten we aan de bak! Het is wel weer wennen na een langere periode niet gedanst te hebben: houding, techniek en choreografie zijn veranderd ten opzichte van een paar jaar geleden. Het is heerlijk om weer te dansen, de groep is erg gezellig en ook de lessen van Herman en Michèle zijn erg fijn.

Ik hoop de komende jaren een mooie tijd te hebben bij L2M!