Theo & Claudia van den Brink

Claudia

Toen ik 14 jaar was heb ik mijn eerste danslessen gevolgd bij Dansschool Annemiek in Barneveld. Een Brons cursus van 30 lessen, betaald door mijn ouders; immers dansles hoort bij de opvoeding! Dansen vond ik meteen erg leuk, maar met een overvloed aan meiden en te weinig jongens waren het 3 jaren met veel partnerwisselingen. Nadat ik verkering kreeg met Theo wist ik meteen dat wedstrijddansen met Theo mijn doel zou zijn. Na 2 jaar zijn we samen gaan dansen bij De Koningshoeve.

Theo

Eigenlijk ging ik op dansles omdat mijn broer (1 jaar ouder) ook ging dansen, toen echt niet bedacht dat ik het zo leuk zou gaan vinden. Mijn broer en ik zijn begonnen bij Dansschool Annemiek. Dansen is fantastisch en voor ik het wist was ik 5 avonden per week op de dansschool te vinden. In verschillende klassen danste ik mee. Een paar Dapro wedstrijden heb ik toen gedanst met mijn toenmalige partner. Ongeveer 15 jaar geleden ben ik bij Dansschool De Koningshoeve in Scherpenzeel terecht gekomen. Daar heb ik 4 jaar wedstrijden gedanst met Els, we dansen Sond Senioren (25+) en zijn uiteindelijk in de Topklasse terecht gekomen. Toen dat was bereikt en Claudia stond te popelen om te dansen, ben ik met Claudia verder gegaan.

Samen

We zijn meteen begonnen om naast de reguliere danslessen bij De Koningshoeve ook privé-lessen te nemen. Al snel hebben we meegedaan aan onze eerste danswedstrijd bij de Sond Junioren. We hebben echt wel door moeten bijten in het begin, want Claudia had nog behoorlijk wat in te halen en we moesten in de 2e klasse starten in verband met Theo’s eerder behaalde resultaten bij de Senioren. Maar de aanhouder wint! Toen we eenmaal de smaak goed te pakken hadden zijn we in razend tempo gepromoveerd tot de Topklasse Junioren. Vervolgens hebben we de overstap naar de Senioren gemaakt waar we een tijd mee dansten in de hoogste klasse van Ballroom en Latin.

Vanaf de allereerste start van het team Love2Move zijn wij lid van het team, en met veel plezier!. Al snel werden de Sond wedstrijden vaarwel gezegd, om verder te gaan met de NADB wedstrijden. Meteen hebben we de keuze gemaakt om de latin-discipline te laten vallen en ons volledig te richten op de ballroom.

Wij vinden dansen nog steeds erg leuk en willen ons dansen blijven verbeteren.

Onze ultieme dansmoment: De openingsdans op ons huwelijk op 26-09-2008, een fantastische Rumba op “Lady” van Lionel Richie (we krijgen er nog een warm gevoel van).