Roel Arts & Amber Gülcher

Dag teamgenoten,

Wie zijn wij?
De meeste van jullie kennen ons ondertussen al wel, maar we gaan ons toch even voorstellen.
Wij zijn Roel en Amber, we zijn 36 winters en 24 lentes jong.

Roel
Roel is wiskunde docent (en gymdocent) op een VMBO school in Rhenen.
Hij is al vroeg begonnen met dansen, toen hij 8 was, in Wijchen bij “Dansstudio Swing”, heeft veel geholpen met de mooiste wedstrijd van Nederland, Wijchen Swingt Internationaal (WSI).
Daarnaast heeft hij futsal gespeeld op hoog niveau, gevoetbald en geacrogymd. Bij alle 3 ook training gegeven.
Op zijn 25ste echt begonnen met wedstrijddansen in Oss bij Jan Zwijsen. Geloof het of niet, maar alleen maar latin, Roel was dus vroeger een latinboy… die het tot de A-klasse heeft geschopt.
In 2018 begon hij met ballroomformatie dansen bij Sway of Life, eerst in het A-team, later toen hij met Amber ging dansen in het B-team. Hij is 2x Nederlands Kampioen hiermee geworden(2018 en 2019), 1x vice (2021) en 6de op het WK in Moskou (2019).

Amber
Amber is student HRM op de HAN in Nijmegen en gaat nu haar laatste jaar in.
Ze is begonnen met paardrijden toen ze 6 jaar oud was. Logisch met een paardenmoeder en stallen aan huis. Ze is Limburgs Kampioen Dressuur (M2) geworden. Daarnaast 1x Nederlandse Rijpaarden- en Ponystamboek-kampioen geworden in de hoogste klasse (Z2).
Vanaf haar 18de is ze besmet geraakt met het dansvirus in Venray, Beatz ‘n Style. Ze vond het leuk en na 2 jaar is ze gaan wedstrijddansen. En vlak voor corona, op haar 21ste ging ze ook via een vriendin kijken bij het formatieteam Sway Of Life. In 2021 vice Nederlands Kampioen Formatie Ballroom.

Roel + Amber
And that’s were these two looney met… Amber zocht om beter te worden een heer om een privélesje te doen. Roel vond dat wel leuk om te helpen. 1 lesje werden er 2, toen 3 en ga zo maar door. Ook tijdens de trainingen gingen ze vaker dansen. En met de teampresentatie werden ze samen gezet in de opstelling op de beste kleur die ze konden wensen, geel. Ze danste samen met de andere 5 paren de sterren van de hemel maar vielen bij iedereen extra in de smaak omdat ze zo’n mooi paar waren. Helaas wist Amber niet hoe goed ze waren omdat ze zich niks meer van de genoemde kür kon herinneren. Om een lang verhaal kort te maken, Roel zei met een grote mond, als je volgend NK in een mooie jurk wil dansen, met een goede en ervaren heer en niet veel wil trainen maar effectief wil trainen, dan weet je mij te vinden. Amber die 4 weken later nog in startklasse een NK moest dansen met haar toenmalige danspartner wilde daar na het NK op terug komen. Nou ja, na een week wilde ze toch ook een keer buiten de formatie om trainen om te kijken of “normaal” dansen ook wel fijn was met Roel. Dat gebeurde en Amber was wel tevreden over wat ze voelde en zag. Dus na het NK van 2020 stopte ze, en begon ze aan haar amateur avontuur met Roel in de B-klasse. Ze hadden tussen de eerste en 2de lockdown 4 programma’s gehad, op laatste kort en lange kant van quickstep na, begon de lockdown. Ze lieten zich hierdoor echter niet stoppen. Via via gingen ze “illegaal” trainen in een kelder onder een winkel. Twee ochtenden hebben ze de bezem flink door de stof zooi gehaald en de betonnen vloer was acceptabel om op te dansen. Roel had nog een oud dolby surround systeem liggen. Deze werd neergezet en boxen provisorisch opgehangen, toen was hun danszaaltje af. En dus de 2de corona lockdown hebben ze volledig onder de radar van alles en iedereen, hun programma’s getraind en dansconditie op peil gehouden. En toen dansen weer mocht kwamen ze sterk tevoorschijn.

Na een jaar te hebben gedanst in en rond de formatie was het tijd voor de volgende stap. Nadat ze een jaar hadden toegewerkt naar het WK in Duitsland, ging dat 48 uur voor aanvang, toch, niet door. Alle tijd, energie en opofferingen voor niks, nou ja niet helemaal maar zo voelde dat wel. En toen was de vraag: “Wat willen wij? Formatie en individueel of gaan we voor onze individueel?” Ze wilde meer individueel, ze wilde les en vooral coaching. En dus kwamen Herman en Michelle in beeld. Roel kende ze al, van naam en zien bij “International TrainingsCamp The DanceFactory”. Amber… ehhh geloofde Roel. Na een enthousiaste mail van de 2 naar Michele, kwam er een net zo enthousiaste mail terug, ze mochten een “proefles” komen doen, bij Herman. Die beviel wel, 2 weken later bij Michele en toen was het duidelijk, dit werd het. En na een proefperiode van 4 maanden waren we door de keuring en mochten we toe treden tot het Love2Move-team.

Léon/Simba
Er is ook een mascotte. Zijn naam is nog niet helemaal duidelijk, er is een gevecht gaande tussen de namen Léon en Simba. Hoe dan ook het is een gehaakte leeuw, gemaakt door Amber. Hij begon met een enkele rij manen maar krijgt er steeds meer. Elke keer als Roel en Amber weer stappen hebben gemaakt of iets bijzonder hebben gedaan, wordt hij ook ervarener, dus een extra rijtje manen. Zijn hoofd is bijna vol dus de vraag is hoe dan verder…?
Hoe dan ook de mascotte gaat mee naar de wedstrijden om te supporten en omdat hij het leuk vind.

Resultaten
Seizoen ’21-‘22
Weinig bijzonder, veel 2de plekken op NVAD-wedstrijden.
Weinig finale plekken bij NADB, maar nooit laatste 😃
Op het NK de halve finale op 2 crossen gemist in de voorronde, op 1 cross in de herkansing, bij de B-klasse. Dus 13de. In de basisdans op ditzelfde NK, de halve finale gemist op 1 cross. Dus ook 13de.
Op het NK van de NVAD, vice-kampioenen in zowel de junior wedstrijdklasse, als de basisdans (EW, TA, SF, QS).

Doelen
Het vooral heel gezellig hebben op de vloer en dit ook kunnen uitstralen. Nee, dit lukt nog niet, altijd.
Houding goed houden ondanks alle onverlaten die in de weg lopen op “hun” vloer
Dit moet ervoor gaan zorgen dat de kwaliteit en niveau van dansen finale waardig is. Om vervolgens te gaan mikken op podiumplekken.
En daarnaast een ambassadeur zijn voor het dansen door open en toegankelijk te zijn en dus ook met “beginners” te praten.

Verder leuk om te weten.

  • Roel rijdt al wat jaren motor. Amber is na 2x achterop ook besmet geraakt, en door het verjaardagscadeau van Roel ook daadwerkelijk begonnen aan haar rijbewijs. Tijdens het lessen heeft ze haar hele outfit met roze accenten bij elkaar gezocht. En toen ze haar rijbewijs had hebben ze samen de motor vanuit Friesland, ja wie koopt nu in Friesland een motor, naar huis gereden. En nu worden Honney (Roel’s motor) en Tutje (Amber dr motor) regelmatig gebruikt om naar de training of les te gaan.
  • Roel gaat graag naar Pathé (abonnement) en neemt Amber soms mee.
  • Ze hebben ook samen mee gedaan aan de dansmarathon, 50 uur dansen. Helaas gingen ze als paar 16 zijnde, er als 16de uit na 16 uur.
  • Ze gaan regelmatig samen naar pretparken, vooral voor de achtbanen
  • Amber houdt van diamond-painten en haken.

Met vriendelijke groet,
Roel en Amber