Paul Groot & Jaimy Blom

Als klein meisje was ik altijd al met sport bezig, ik begon met K3 dansen bij de Bruijn Bonel in Alkmaar, hierna was het turnen en door schoolkorfbal ging ik uiteindelijk op korfbal.

Toen ik ongeveer 10/11 jaar was zeiden mijn broer en ik dat wij graag op stijldansen wilde. Hoe we hier ooit op zijn gekomen is nog steeds één groot vraagteken… Maar wij gingen samen op clubles bij Verbiest in Alkmaar. Heel spannend allemaal, helaas ging die dansschool redelijk snel failliet. Maar we hadden direct de keuze om de lessen te vervolgen bij de Bruijn-Bonel. Dit wilde wij wel en daar gingen we dan ook vol enthousiasme door.
Mijn broer en ik combineerde het dansen nog met het korfballen, wat op dat moment ook prima ging.

Hoe ouder ik werd hoe meer plezier ik kreeg in het dansen. In 2011/2012  ben ik begonnen met wedstrijd dansen, namelijk de regiowedstrijden die werden georganiseerd in alle dansscholen in de buurt. Dit met mijn vaste danspartner.   
Ik hoorde in de wandelgangen dat er ook landelijke wedstrijden werden georganiseerd. Hier zou ik ook wel aan mee willen doen dacht ik toen…, alleen mijn huidige danspartner zag dit niet zitten.
Een danspaar die ook danste bij de Bruijn Bonel gingen uiteindelijk door met dansen in Hoorn, waar ze redelijk snel op niveau kwamen en bij de amateurs mochten dansen. Ik volgde hun al een tijdje en zag dit mijzelf ook wel doen.

Ik ben toen gestopt met mijn huidige danspartner en ben in Hoorn gaan zoeken naar een danspartner die ook open stond voor landelijke wedstrijden.
Gevonden en zo ging ik met veel plezier door met trainen en begon ik ook mee te doen met de landelijke wedstrijden in toen nog de debutante klasse.
Na te zijn geëindigd in de debutant 1, zijn we met elkaar gestopt en ben ik door gaan dansen met Rick. Ook toen startte ik in de debutante 1. Ik wilde graag zelf promoveren naar de C-klasse. En dat ging dan ook redelijk snel, na ongeveer 8 wedstrijden waren we al gepromoveerd!
Dus ik mocht eindelijk in zo een mooie jurk dansen, waar ik altijd stiekem wel van droomde om in te mogen dansen.

In 2017 stopte onze partnership, helaas kon Rick het dansen niet meer combineren. Dus ik ging opzoek naar een nieuwe danspartner.

Na ongeveer 1 jaar zoeken ben ik gaan try-outen met Paul. Wij danste al langere tijd in dezelfde groep in de dansschool in Hoorn, en af en toe danste we ook met elkaar als we beide alleen die les meededen.
Na de try-out die we deden bij Herman en Michele, ging het best wel goed en waren we beide wel erover te spreken. Paul trainde hiervoor al bij Herman en Michele. Dus ik moest de overweging maken of ik ook daar heen wilde, want het was wel een stukje verder dan ik was gewend. Na dat ik er over had nagedacht, toch die kans gepakt en samen met Paul bij Herman en Michele gaan dansen.

We kwamen beide uit de C-klasse, maar we hadden ons direct ingeschreven in de B-klasse. Wat best spannend was de eerste keer, want en een nieuwe danspartner en een niveau hoger, we hadden dan ook geen verwachtingen. Maar tot onze grote verbazing werden wij gelijk eerste.
Een goed begin van onze partnership!

In 2019 wilde wij graag ook eens showdance doen, dit was bij beide een soort bucketlist dingetje. Dus toen zijn we daarmee gestart. Onze show ging over een nachtmerrie, die wij samen  met Herman en Michele hebben gemaakt. In oktober 2019 hebben wij toen meegedaan aan het NK, waar wij toen 2e waren geworden. Super leuke ervaring!

Tot op heden dansen wij nog steeds met elkaar en op dit moment in de A-klasse, wij trainen 1x in de week bij Herman en Michèle en verder zijn wij vaak te vinden in Amsterdam Candance om te trainen.