Osman & Renate Chalaby

Werken, genieten, dansen. Dat zijn woorden die erg goed bij ons passen. Osman werkt fulltime en Renate sinds april 2016 parttime voor 30u per week. Verder genieten we graag van onze heerlijke zomervakantie in Zuid-Frankrijk of van een etentje samen, of met familie en vrienden.

Dansen is onze grootste hobby. Naast dat we zelf wedstrijden dansen, verzorgen we ook de danslessen voor Danscentrum Verhoeven in Cuijk. Dit doen we op dinsdagavond en zondagmiddag en avond. Daarnaast verzorgen we daar (brado) wedstrijd trainingen en natuurlijk zijn we beschikbaar voor het aanleren van openingsdansen en geven we workshops.

Vele stijlen van dansen vinden we interessant en leuk om te doen. Naast ballroom steken we ook tijd in het dansen van Boogie Woogie. Een heerlijke dans op jaren 50 muziek.

Verder dansen we Salsa en West Coast Swing, en hebben we beide meerdere jaren jazzballet gedaan. Daarnaast hebben we ook nog uitstapjes gemaakt naar Rock en Roll, Lindy Hop en Streetdance.

Osman is vanaf zeer jonge leeftijd al meegegaan naar wedstrijden van de NDO, waar zijn vader teamcaptain was. Hij begon zelf met de danslessen rond zijn 12e jaar. Renate danste toen ze klein was klassiek ballet, maar koos voor het kijken van Ome Willem op woensdagmiddag ipv het dansen op spitsen. Rond haar 16e begon ze met de beginnerscursus bij Verhoeven in Uden, waar Osman en zijn broer graag geziene “hulpjes” waren. Hele zondagen dansten de jongens met diverse meiden in verschillende lessen.

Zo leerden we elkaar kennen. Toen we 17jr waren kregen we “verkering”. En nu zijn we inmiddels al een aantal jaren getrouwd.

Nadat we op de dansschool topklasse bereikt hadden gingen we deelnemen aan Brado en NADB wedstrijden. Eerst nog ieder met een andere danspartner en later samen.

We hadden lessen van Sandra en Eric Verhoeven, daarna van Dorothé en Mattie Stevens. Later van Jan en Miriam Zwijsen, Byron Charlton, Greg Smith en Sylvia van Breugel. Rond de tijd dat we 25jr waren zijn we gaan helpen met lesgeven bij verschillende clublessen en duurde het niet lang of gaven we zelfstandig les bij Danscentrum Rosmalen.

In Rosmalen gaven we les aan beginners t/m topklasse en daarnaast verzorgde Osman de Streetdance lessen bij danscentrum Verhoeven in Uden. Van Verhoeven Uden kwam al snel de overstap naar Verhoeven Cuijk. Het lesgeven geeft ons veel voldoening. Zeker aan de beginners die roepen: “dat leer ik nooit” en uiteindelijk dansen ze af met een grote smile op hun gezicht en hebben ze zin om naar de volgende cursus te gaan. Heerlijk toch?

Zelf behaalden we o.a. in Deb4 de titel Nederlands Kampioen. Toen deden daar nog 60 paren aan mee! Deze paren werden verdeeld over twee poules, en de beste 3 van iedere poule mochten naar de ‘grote’ finale, die wij dus uiteindelijk hebben gewonnen. Tot de kleding klasse hebben we ballroom en latin gedanst en later gekozen om verder te gaan met ballroom. Daar bereikten we twee keer de Runner Up finale op het NK van de Hoofdklasse NADB Amateurs.

We hebben ooit in het verleden nog bijna Herman en Michèle verslagen tijdens een wedstrijd in Slagharen in de B klasse. Toen werden zij eerste en wij (helaas) tweede. 😉

Ook zijn we 2 keer Nederlands Kampioen geworden in de toen nog bestaande 25+ klasse. Tussendoor nog een afslag naar Benelux Kampioen Boogie Woogie.

Tegenwoordig dansen we de S1 en S2 Hoofdklasse bij de NADB, met af en toe een uitstapje naar de Masterclass 30+ en 40+ bij de WDC. Wellicht gaan we ook nog een keer de Boogie Woogie in Stuttgart meedansen.

Lessen, trainen, werken, lesgeven en soms een beetje vrije tijd. Dat zijn wij!

Veel dansplezier voor iedereen!

Osman en Renate