Kees & Kirsten Slot

 

We kennen elkaar al vanaf de kleuterschool en zaten ook op dezelfde middelbare school. In die tijd hoorde het nog bij je opvoeding dat je naar dansles ging. Kirsten startte op 15 jarige leeftijd en Kees op zijn 17e al met wedstrijddansen. Pas op 20 jarige leeftijd kregen we verkering en gingen na een aantal trainingen samen bij de SOND wedstrijden dansen en later ook bij de NADB. Uit die tijd kennen we Willem en Christel ook. Ondertussen kregen we onze oudste, een dochter, en bleven we wedstrijden dansen tot 1993. Daarna hebben we tot 1995 nog clublessen gevolgd. Toen hebben we een periode van 10 jaar helemaal niet gedanst en werd ons tweede kind geboren, een zoon. In 2005 zijn we weer recreatief clublessen gaan volgen.

Rond 2010 hoorden we van Willem en Christel over hun dansprestaties en ervaringen. Kees wilde wel weer wedstrijden gaan dansen, Kirsten had er niet zo veel zin meer in. Maar ja, als je elke keer dat we Willem en Christel zagen het over dansen hebt, je een pak aanpast en naar een wedstrijd gaat kijken in Steenwijk waar we ooit zelf hadden gedanst in een ver verleden, en de sfeer proeft ook van het team… ja dan ben je weer gauw verkocht. Toen is het ook snel gegaan. In april 2012 via de mail een afspraak gemaakt met Herman en Michele en in mei onze eerste les gevolgd. Er was wel veel veranderd in die 20 jaar! Afgesproken werd dat we eerst drie lessen zouden gaan nemen om te kijken of het wederzijds zou klikken en of het nog wel wat met ons zou kunnen worden. Meteen na de eerste les voelde het al goed en sindsdien zijn wij weer fanatieke wedstrijddansers en onderdeel van het team.

Naast dansen is Kees een fervent duiker en slaat hij af en toe een balletje op de green. Samen kruipen ze ook nog weleens in de huid van verschillende personages en geven dan acte de presence op evenementen zoals Sail Kampen, Hanzedagen en Kerst in oud Kampen.