John van Vilsteren & José van Wilpe

Wij zijn José van Wilpe en John van Vilsteren en we dansen sinds 2010 met elkaar.

Ik (José) ben op mijn 23e begonnen met danslesen in Zeist bij Ruud en Truus Ritzer. Daar is ook mijn wedstrijdloopbaan begonnen bij eerst de schoolwedstrijden en daarna bij de regionale wedstrijden van de DMN. Toen Ritzer ermee stopte, ben ik ook gestopt met dansen.

Maar het dansgevoel bleef kriebelen en na enkele stukgelopen partnerships kwam ik John tegen; eigenlijk kwam hij mij tegen 😊.

Ik (John) moest op mijn 12de naar dansles bij van Herwijnen in Hoogvliet (hoorde bij je opvoeding) maar na 1 seizoen ben ik er gelijk weer afgegaan. Toch kon ik het niet laten en ben op mijn 17de  weer op dansles gegaan samen met een aantal klasgenoten. Na een paar jaar begonnen met wedstrijden bij de NDO maar na 12 jaar werd het tijd voor kinderen en was er geen tijd meer om te dansen. Op mijn 38ste weer begonnen (kon het toch weer niet laten 😉 ) en na mijn scheiding en enkele stukgelopen partnerships kwam ik José tegen!

We hadden eerder met elkaar kunnen dansen aangezien ze de 2de dame op mijn lijstje was van potentiële danspartners maar ik had 3 jaar daarvoor besloten met de dame te gaan dansen die als eerste op dat lijstje stond.

We zijn gaan vrij dansen in Hilversum en namen eerst les bij Ruud Bant en daarna bij Dennis en Samantha Voermans in combinatie met Paul Reijn. Vorig jaar hadden we het gevoel ” iets te missen” en zijn we op zoek gegaan naar andere trainers en hebben we een les genomen bij Michèle Lak. Daarna nog een les , en nog een les en toen ook een les bij Herman.

Dit beviel ons erg goed, deze manier van lessen was wat we voor ons gevoel “misten”. Ook tijdens de wedstrijden kregen we support en begeleiding, terwijl wij geen onderdeel uitmaakten van het team. De humor en gedrevenheid geeft ons een boost.
We kenden al veel van de teamleden van de wedstrijden en de sportiviteit en gezelligheid spat eraf.

Het behaalde resultaat op het NK van de NADB 2017: 1e plaats IIB en zijn gepromoveerd naar de IIA.

Vorige maand hebben wij besloten om ons hart te volgen en ons bij het team van Michèle en Herman aan te sluiten.

We kijken uit naar het komende dansseizoen om met veel plezier en passie op de vloer te gaan knallen.