Jody Schoonus & Kim de Haan

Kim
Hoi allemaal, ik ben Kim en woon in Vught met Jody. Voordat ik startte met dansen heb ik vele sporten beoefend: Wedstrijdzwemmen, badminton, synchroon zwemmen (op nationaal niveau), turnen, acrogym, streetdance, tennis (kort gezegd: ik wist het niet). Mijn ouders vertelden altijd over dat ze heel goed konden dansen en dat ze elkaar daarvan kenden en ze hadden wel Goud-ster gehaald. Ik dacht dat kan ik ook dus in 2008 ben ik gestart met de beginnerscursus en eind 2009 danste ik mijn eerste wedstrijd in de D-klasse met Berry. Overigens een leuk feitje: begin 2009 ging ik een wedstrijd kijken en toen flitste er een danspaar over de vloer in de hoofdklasse met een oranje met gifgroene jurk, die dansten zo gaaf! Ik vroeg wie het waren, en het bleken: Herman & Michèle!!

Ik heb met Berry gedanst tot begin 2012 en we hebben de A-klasse gehaald. Vervolgens heb ik een half jaar met Sander in de hoofdklasse gedanst en dat partnership kwam in oktober 2012 tot een einde. Omdat ik altijd danspartners aan het zoeken was voor Jody, dacht ik hem kan ik wel eens een berichtje sturen! Dat zag hij wel zitten en vanaf dat moment zijn we een danskoppel geworden, om 4 maanden later ook samen te zijn buiten het dansen. Vanaf het eerste moment hebben wij steeds buitenlandse trainers erbij gehad, kampen gedaan en heel hard getraind. Wij zijn samen gestart in de hoofdklasse en tot ieders verrassing behaalden we de volgende ronde op het NK 2013 zonder herkansing en werden we 9e. Het jaar erna hadden we de ambitieuze wens de finale in te gaan, maar helaas dat was nog een jaartje te vroeg: we werden weer 9e. 2015 werd het jaar en met mijn blauwe “Elsa” jurk (van Rumoer) dansten we onze eerste nationale finale en het werd een 6e plaats! Dat jaar hadden we ook onze eerste uitzending in december 2015 naar de World Cup in Riga (Letland), heel gaaf! In 2016 zijn we hard door geknald (ook onze eerste lessen gehad van levende legendes Mirko Gozzoli & Edita Danuite, inmiddels ook Gozzoli) om de strijd aan te gaan op het NK met de toenmalige nummer 1, het was een gave strijd en we werden 2e waar we enorm blij mee waren! Vlak daarna kreeg ik helaas een blessure: de lies. Dit heeft een half jaar geduurd omdat ik zeer fanatiek ben en niet genoeg rust heb gepakt. Tijdens het NK 2017 waren we al blij dat we er weer stonden en trots dat we weer op het podium stonden: 3e plaats. De wedstrijden daarna hebben we zeer goede resultaten gehaald en het hele seizoen liep goed met zelfs een 3e plek op de WDSF Open in Almere 2018 (1e Nederlander, 2 weken voor het NK). Dat werd spannend! Helaas liep ik een rugblessure op waardoor we op het NK 2018 niet alles hebben kunnen geven en we werden 2e. NK 2019 liep alles zoals het moest lopen, en het werd weer zilver! Nog steeds super gemotiveerd zijn we aan de slag om het beste uit ons eigen dansen te halen want we voelen dat we nog lang niet uitgeleerd zijn!

Naast het dansen heb ik een Master Technische Bedrijfskunde gehaald aan de TU in Eindhoven, en ben ik in 2015 als Trainee aan de slag gegaan bij de Volksbank. Na 1,5 jaar was dat traineeship afgerond en inmiddels ben ik vol enthousiasme aan het werk als projectleider bij Credit Risk Modelling. (Met ons team bouwen wij modellen die berekenen hoeveel kapitaal en voorzieningen de bank moet aanhouden om veilig te kunnen bankieren, heel gaaf en heel anders)

Jody
Hi! Ik ben rondom mijn 8e in aanraking gekomen met dansen. Mijn ouders wilden graag dat ik iets aan sport ging doen, omdat ze het geen goed idee vonden dat ik alleen maar computerspelletjes zou spelen. Ik had bedacht dat dansen geen sport voor jongens zou zijn dus dat dat niet zou mogen (kon ik aantonen dat ik wel iets wilde, maar niet zou mogen). Helaas (vond ik toen) vonden ze dit een goed idee. En een danspartner hadden ze ook al geregeld namelijk mijn nichtje Joyce. Met frisse tegenzin ging ik op cursus, het eerste jaar in de Blauwe Scholk (Den Dungen), de brons-ster cursus verder voortgezet bij Danscentrum Rosmalen.

Ik kreeg de smaak te pakken en wilde wel wat meer gaan trainen. Mijn nichtje had die plannen niet en ook was het vaak op elkaars voeten staan en klieren, dus werd ik al snel aan een andere jonge dame gekoppeld: Lauren. Met haar heb ik mijn hele jeugdperiode getraind en wedstrijden gedaan. In het begin ging het niet zo vlot en bleven we lang debutant. Uiteindelijk hebben we de A-klasse gehaald wat ook het eindpunt bleek voor dat partnership.

Vervolgens heb ik veel ge-tryout en een tijdje met Maureen gedanst, maar doordat zij voor haar studie naar het buitenland ging scheidden onze wegen.

Na diverse pogingen en teleurstellingen heb ik nagedacht over wat ik wilde. Ik ben namelijk te fanatiek om halve bak te trainen en een dame met dezelfde ambitie leek ver weg. Tijdens mijn studie Informatica raakte ik bevriend met Martin, die ambities had om golfpro en leraar te worden. Voor zijn diploma had hij 4 vrijwilligers nodig om clinics aan te geven. Dat leek me een mooi moment om van hobby te veranderen (of in elk geval te proberen of het iets voor mij zou zijn). Ik had me dus aangemeld samen met mijn ouders. Grappig genoeg heeft de swing beweging van het dansen heel veel gelijkenissen met de swing van golf (waarschijnlijk dat daarom veel dansers ook redelijk kunnen golfen). Omdat het me zo goed afging, vond ik het ook direct erg leuk. Daarom dat ik ook begonnen was om mijn GVB te halen. Ik zou nog 1x de baan moeten lopen, toen ik plots een berichtje van Kim de Haan kreeg.

Zo nu en dan had ik wel eens contact met Kim, meestal probeerde ze me dames aan te smeren die op zoek waren. Ik was nu natuurlijk extra kritisch geworden (niks was eigenlijk meer goed genoeg), dus ik dacht “daar komt ze weer… laat nou maar…”. Maar nu kwam ze met het bericht dat ze zelf op zoek was! Die kwam natuurlijk helemaal onverwachts. Ik wist dat Kim al fanatiek aan het trainen was en dat ze ook al flink gegroeid was in de Hoofdklasse. Voor een try-out aarzelde ik dus geen moment. Diezelfde week nog hadden we een try-out, we hebben een week getraind om te proberen, maar het voelde goed! And here we are now.

Naast het dansen heb ik tijdens mijn jeugd altijd interesse gehad in computers. Veel spelletjes spelen (games, maar ook kaarten, risk en monopoly). Dus het was voor mij na mijn HAVO opleiding duidelijk dat ik Informatie ging studeren. Gekozen voor het Avans College in
’s-Hertogenbosch (in de buurt van Vught) Informatica, omdat het dicht bij huis was, zodat ik niet op die vieze kamers hoefde te wonen.

Naast mijn interesse in computers vond ik het ook altijd machtig mooi om het maximale rendement uit mijn spaargeld te halen (idioot als kind…). Ik had daarom 3 verschillende spaarrekening bij de ABN AMRO, maand-, kwartaal- en een jaarspaarrekening. Zo ging ik dan elke maand als de rente was ontvangen het geld overzetten naar de rekening met een kleinere spaarfrequentie (omdat daar de rente hoger was). Gezien het vermogen op die leeftijd had ik maar liefst een rendement van 0.001 cent.

Gezien deze wat bizarre obsessie was mij wel duidelijk dat ik geld een interessant onderwerp vond, dus heb ik gekozen voor een stage in de financiële dienstverlening en ben ook na mijn stage in dienst getreden bij dit bedrijf: de Volksbank (voormalig SNS REAAL). Daar heb ik verschillende onderdelen van de bank al mogen zien: IT Bank bedrijfsbureau, Balance Sheet Management, Data Scientist – Bijzonder Beheer en nu vervul ik de rol van Data Engineer bij de afdeling Modelling.

Verder heb ik nog wat gekke interesses en online content wat ik volg omtrent: ondernemerschap, politieke richting/keuzes/discussie rondom duurzaamheid en het Parijs-akkoord, tech-trends en alle YouTube-kanalen die iets te maken hebben met eten.