Jamie Groeneveld & Lesley Groeneveld

Jamie

Toen ik 8 jaar oud was, ging ik, omdat er geen oppas voor me was, mee met mijn zus en broer die dansles hadden. Ik vond het heel leuk. Dus ik vroeg aan mijn moeder of ze me de pasjes wilde leren van de ballroom dansen. Dit omdat er een keer een live muziekavond was bij die dansschool. De dansleraar zag me dansen en wou mij ook wel bij de dansschool hebben.

Toen kwam Esmé binnen en werden we gekoppeld als danspaar. En zo zijn we al die tijd aan het dansen. Onze eerste wedstrijd was in Duitsland waar we 6e werden. Er deden allemaal Duitsers, Denen en Polen mee die allemaal erg goed waren. Vanaf dat moment wilde ik ze dus verslaan.

Ik heb eerder heel wat wedstrijden gedanst met Esmé Fasen en het mooiste was wel dat wij in 2011 mee mochten doen aan het WK Latin in Moskou. We eindigden als één van de laatsten, maar het was een hele leuke ervaring. Na heel veel prachtige resultaten eindigde het partnerschap met Esmé in 2013 en ben ik, naast het Latin showdansen, ook ballroom gaan dansen met Lesley.

Lesley

Hallo allemaal, sinds augustus ben ik de nieuwe danspartner van Jamie.
Ik ben Lesley de oudere zus van Jamie. Ik woon in Hoogkarspel en van beroep ben ik kapster.
Toen ik ongeveer zes jaar oud was wilde ik graag op dansles. Maar er was geen dansschool in de buurt die les gaf aan zulke jonge kinderen. Ik had toen al jazzballet gedaan en vond dat niet meer zo leuk en ben na zwemles gaan paardrijden. Mijn broer Michael moest op dansles want mijn ouders vonden dat dit bij de opvoeding hoorde. Ik wilde toen ook graag, maar dat mocht niet omdat ik niet zulke goede cijfers op school had en die moesten eerst beter worden. Je begrijpt daar heb ik erg mijn best voor gedaan en ben een niveau hoger gekomen op het VMBO. Toen mocht ik ook gaan dansen.

In september 2004 ben ik begonnen bij een dansschool in Veenendaal en daar ben ik in één seizoen van brons naar zilver ster gegaan. Ik heb toen heel lang gezeurd bij mijn broer of hij met mij wilde gaan wedstrijd dansen. Dat is uiteindelijk gelukt.
De dansschool waar wij les hadden was aangesloten bij de NDO en daar zijn we gestart met wedstrijden in februari 2005. Na twee wedstrijden deden we al mee met het NK en zijn toen eerste geworden in de C -klasse (NADB debutanten 4). Uiteindelijk ook daar bij de amateurs gekomen en meegedaan. We zijn er vijfde geworden op het NK.

Het beviel ons niet meer zo goed bij de dansschool waar we dansten en zijn in 2007 naar een dansschool gegaan in Rhenen. Die waren aangesloten bij de NADB. Daar zijn we weer opnieuw begonnen en in de debutanten 4 gestart. Daar gingen we als een speer door de debutanten 4 en 3 heen en we werden Bondskampioen in de debutanten 2. C-klasse latin gedanst en in de D-klasse ballroom gedanst. Toen wilde Michael ermee stoppen en ging ik samen wonen met Bert Groot in Hoogkarspel.

In 2010 ben ik met Leroy gaan dansen in de C-Latin. Leroy was debutanten 4 en ik C-latin dus er was een hoop werk aan de winkel. Begin 2013 vond ik het een beetje saai worden, alleen latin, en in april ben ik gevraagd om bij het vrij nieuwe formatieteam Dance Impression te komen. Dat heb ik gedaan. Ik heb het daar enorm naar mijn zin. In januari hebben wij onze eerste zelf georganiseerde wedstrijd waar we met z’n allen zeer naar uitkijken, spannend dus.

En sinds eind juli 2013 dans ik met mijn jongste en zeer getalenteerde broertje Jamie. Ook weer een leuke nieuwe uitdaging.
We hebben nog niet zoveel foto’s om te laten zien .Die zullen ongetwijfeld nog gaan komen.