Evert Diepeveen & Margriet van Tuil

Ik (Margriet) heb in mijn jeugd 3 jaar danslessen gevolgd en heb dansen altijd als mijn passie gezien. Hoewel dansen bij ons bij de opvoeding hoorde, was wedstrijddansen een ambitie die ik moest laten varen omdat de wedstrijden op zondag plaatsvonden en dit niet strookte met de opvoeding die mijn ouders voor ogen hadden.

In 2008 heb ik de stap gezet naar mijn vroegere dansschool om uit te vinden of mijn passie vanuit mijn jeugd nog steeds aanwezig was. Na het eerste dansseizoen werd ik aan Evert gekoppeld. De passie was weer terug en of dat door het dansen of door Evert kwam is de vraag, maar feit is dat we binnen enkele maanden ook buiten de dansvloer om een stel waren en in de loop van dit jaar als getrouwd stel verder gaan…

Ondanks dat Evert het wedstrijddansen al vanaf 1998 (in zijn ogen definitief) achter zich had gelaten heb ik hem toch zo ver gekregen om in 2009 een keer voor de lol mee te doen aan een wedstrijd in Leer. Op die wedstrijd hebben wij het hoogste wedstrijdpaar zonder wedstrijdkleding van onze dansschool weten te verslaan die net Nederlands kampioen in hun klasse waren geworden.

De strijdlust van Evert was hierdoor weer lichtjes aangewakkerd, waardoor we vanaf seizoen 2009/2010 verschillende NVAD wedstrijden mee zijn gaan doen puur als hobby en zonder extra lessen.

Waar we niet op gerekend hadden was dat we in een stroomversnelling terecht zouden komen. De derde wedstrijd stonden we al in wedstrijdkleding met Ballroom en de 5de wedstrijd (met dank aan 10 jaar wedstrijdervaring van Evert jaren geleden) was ook de Latin in wedstrijdkleding.

Het eerste jaar hebben we alleen bij de NVAD gedanst. Seizoen 2010/2011 hebben we bij de NVAD gedanst en ook 2 wedstrijden bij de DMN en vanaf seizoen 2011/2012 zijn we bij de NVAD en de NADB gaan dansen.

Door steeds vaker wedstrijden te dansen kon het niet uitblijven dat ook wij het team Love 2 Move steeds vaker tegen kwamen.

De nieuwsgierigheid naar het team groeide door de uitstraling van het team:

  • Gezelligheid;
  • Goede resultaten;
  • De begeleiding (zowel support als coaching) van de leraren;
  • Sportiviteit;
  • Humor;
  • De aanmoediging van het hele team;
  • En de zichtbare passie voor het dansen van het team.

In deze tijd van internet was het team Love 2 Move snel gevonden en bleek redelijk bij ons in de buurt te zitten. De nieuwsgierigheid nam toe…

Voorzichtig als wij zijn ben ik eerst maar eens een keer een make-up workshop gaan doen om te kijken of Michèle wel aardig was :). Gelukkig was dat het geval was en hebben we vervolgens een workshop gevolgd om te kijken of de groep ook zo leuk was als van afstand leek. Na ook deze bevestiging, hebben we een paar privélessen gevolgd om te zien of ze ook echt zo goed waren. Toen we na de eerste privéles al gelijk paren achter ons lieten die we nog nooit eerder verslagen hadden en verschillende complimenten kregen over onze verbeterde houding was ook daar geen enkele twijfel meer over.

Na een goed en leuk gesprek met Herman en Michèle over de mogelijkheden en de voorwaarden waren we het er snel over eens dat we de overstap graag wilden maken naar het team Love2move om vanaf volgend seizoen ook uit te komen voor het team en onze passie met het team te kunnen delen.

Onze eerste echte ervaringen met het Love 2 Move team op het NK van de NADB zijn super goed bevallen en we kijken daarom ook echt uit naar het komende dansseizoen en gaan ervan uit dat we ons plekje in de danswereld binnen het juiste team hebben gevonden.

Evert en Margriet