Erwin & Monique Spaaij

Wij zijn Erwin en Monique Spaaij en op dit moment bezig met onze 2de danscarrière.

We wonen in Zwolle met onze 2 kinderen (17 en 15). We gaan graag op vakantie, naar het theater en bezoeken regelmatig één van de vele terrassen in Zwolle. Naast dat we wedstrijden dansen, assisteren we bij de danslessen bij Diff Dance Centre in Zwolle.

Sinds september 2018 dansen we bij de NADB in de IA en IIB-klasse. Op het NK van 2019 werden we 2e in de IIB. Daarnaast dansen we bij de NVAD in de S1.

Hoe het allemaal begon
We zijn onze danscarrière begonnen bij dansschool Tijdeman in Zwolle. Erwin op aandringen van een vriend. En Monique omdat iedereen op het schippersinternaat (waar ze voor een groot deel is opgegroeid) op een gegeven moment op dansles ging. Toen we verkering kregen in 1993 gingen we ook samen dansen, niet veel later dansten we onze eerste wedstrijd.

We trainden bij Joke Tijdeman tot de dansschool ophield te bestaan. Daarna gingen we trainen bij Hans Vos in Soesterberg. In 2000 zijn we van het een op het andere moment gestopt met dansen. Het plezier was er af. We hadden het gevoel dat we alleen nog aan het trainen waren om te presteren op de wedstrijd en misten een teamgevoel. Snel daarna volgden kinderen en dachten we niet meer aan dansen.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan
Tot we in 2015 Ria van Diffelen tegenkwamen en zeiden dat we weer af en toe voor de gezelligheid een uurtje wilden gaan dansen. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd en voor we het wisten waren we iedere week op de dansschool te vinden. Al gauw waren we weer besmet met het dansvirus en dat ene uurtje werden al snel veel meer uurtjes. Toen er ook nog een wedstrijd bij Diff werd georganiseerd was het dan ook maar een kleine stap om mee te doen. Arno (van Cor 😊) werd aan het werk gezet om een jurk voor Monique te maken en Erwin paste met een klein beetje verstel werk nog in zijn oude rokkostuum die altijd nog in de kast hing. De wedstrijd is goed bevallen en we besloten weer actief wedstrijd te gaan dansen. Naast de wekelijkse clubles gingen we trainen bij Arno.  Waar een verjaardagscadeau goed voor kan zijn
Vorig jaar (2019) kreeg Erwin voor zijn verjaardag een training bij Herman in Zwolle. Dat beviel zo goed dat we daarna iedere maand, als Herman in Zwolle is, een les bleven volgen. Maar één keer in de maand in Zwolle vinden we al snel te weinig. Dus er zat niets anders op dan regelmatig af te reizen naar De Glind. Het voordeel is dat we dan ook af en toe een les bij Michelle kunnen nemen. Wat weer voor heel nieuwe inzichten zorgt.

Door het volgen van de workshops, de trainingen en de gezelligheid en support bij de wedstrijden groeide het gevoel van bij het team horen, wat we ooit zo misten, steeds meer. Deze zomer hebben wij dan ook besloten ons écht bij het team aan te sluiten. Want eigenlijk voelde het al wel een beetje zo.

We kijken uit naar een periode met veel plezier en gezelligheid.