Erik Snijders & Femke Adriaans

Dansgeschiedenis van Femke Adriaans
In 2006 ben ik begonnen met mijn vriend destijds, aan een beginnerscursus dansen bij de lokale dansschool. We vonden het zo leuk dat we verder gingen met Brons. Helaas wegens omstandigheden ben ik met deze partner gestopt. Maar het dansen is altijd blijven kriebelen. Lang ben ik op zoek geweest naar een nieuwe danspartner. Helaas zijn er niet zo veel heren die ik kende, die wilden dansen.

Een tijdje heb ik mijn passie opgegeven, maar in 2011, ben ik weer naar mijn toenmalige dansschool gegaan en gevraagd of ze een heer hadden. Helaas nog steeds niet… Tijdelijk heb ik toen wel met iemand tot Brons ster gedanst die al een danspartner had.
Ook heb ik nog even met iemand gedanst die ook nog geen partner had. We zouden wedstrijden gaan dansen, helaas maar 1 wedstrijd… Brado debutanten 5: wij zijn toen 3e geworden in zowel in de Latin als in de Ballroom.

De aanhouder wint…
Tot ik op een vrijdagavond aan het dansen was bij de dansschool en onze trainer tegen me zei: “Ik heb een goede heer voor je, alleen die wil eigenlijk nooit meer dansen dus kijk maar.”
En zo was het. Erik zei: “Ik ga zeker nooit meer dansen, ik ben toen gestopt en ik vind het helemaal mooi zo.” Toch bleven we contact houden via Facebook en hebben we verschillende vrijdagavonden toch nog gedanst, gewoon op de vrije dansavonden bij de dansschool. Gelukkig overwoog hij toch weer om te gaan dansen. En “Yes…” in mei 2012 was het officieel! We hebben onze eerste privé les gepland, want er was nog heel veel werk aan de winkel. Wat ben ik gelukkig…

Dansgeschiedenis van Erik Snijders
Toen ik een jaar of 12/13 was ben ik met wat vrienden op dansles gegaan. Na een aantal jaar wat cursussen te hebben gedanst ben ik gaan wedstrijddansen. Tot 2007 danste ik vrij fanatiek wedstrijden en toen ik en m’n vorige danspartner besloten om niet met elkaar verder te gaan, besloot ik om nooit meer te gaan dansen. Ik was er helemaal klaar mee.

In de jaren daarna kwam ik nog een paar keer per jaar bij de dansschool en eigenlijk elke keer had onze trainer wel het briljante idee dat ik weer moest gaan beginnen met dansen. En elke keer kreeg hij van mij hetzelfde antwoord: ”Nee ik ga nooit meer dansen, ik heb het helemaal gehad met dat dansen.” En dit ging ongeveer 5 jaar lang zo. Totdat ik in April 2012 weer een keer bij de dansschool was en hij weer naar me toe kwam en zei: ”Erik ik heb echt een goede dame voor je!” Maar wederom krijgt hij van mij hetzelfde antwoord! Daarop zei hij dat ik gewoon een foxtrotje met haar moest dansen. En met het idee “een foxtrotje kan geen kwaad” heb ik dat toen gedaan. Het klikte meteen tussen ons en dat was gezellig, maar ik bleef erbij dat ik niet zou gaan wedstrijddansen.

Na er lang over nagedacht te hebben en er veel over gepraat te hebben met Femke hebben we in mei 2012 toch maar besloten om een keer een les te boeken en er vol voor te gaan. Tot op de dag van vandaag heb ik er nog geen seconde spijt van gehad en is het elke dag weer super om te kunnen dansen en er samen hard voor te werken om het maximale uit ons dansen te halen!

Dansgeschiedenis Erik en Femke samen
Na 2 jaar veel trainen en lessen zijn we al flink vooruit gegaan. Helaas is dit nog niet te zien in de resultaten. Daardoor hebben wij na het NK van 2014 besloten dat er zaken moesten veranderen. We hebben toen besloten dat dit een jaar gaat worden om alleen maar leuke dansactiviteiten te ondernemen en weer de zin in het dansen terug te vinden.
Wij zijn toen dus ook gaan zoeken naar nieuwe trainers die ons uitdagingen kunnen geven en ons weten te motiveren. Na lang zoeken en veel overleg zijn we uiteindelijk bij Herman en Michèle terecht gekomen en hebben in de zomer daar dan ook de eerste lessen geboekt. 1 bij Herman en 1 bij Michèle. Tijdens de les en direct na de les merkten wij meteen dat de motivatie en het plezier een flinke boost hadden gekregen en we niet konden wachten om weer de vloer op te gaan. We hebben toen dus ook vrij snel een nieuwe les geboekt. Ook deze beviel bijzonder goed en we hebben toen ook de mogelijkheden van Love2Move besproken.

We hebben toen ook snel besloten om ons hart te volgen en ons aan te sluiten bij het team van Herman en Michèle. We zijn nu volop aan het lessen en aan het trainen om het komende seizoen met veel plezier de wedstrijdvloer weer op te gaan en te knallen!! We hebben er zin in!!!!