Erik Fiktorie & Désirée Smits

Dat wij elkaar nooit eerder zijn tegengekomen is een beetje een wonder. Beide komen we namelijk uit Bergen op Zoom en beide zijn we begonnen bij dezelfde dansschool. Mede door ons leeftijdsverschil zijn we elkaar pas in 2013 tegen het lijf gelopen.

Erik danst sinds zijn 12e omdat toen iedereen in de brugklas naar dansles ging. Begonnen met brons bij danscentrum Rien Janvier in Bergen op zoom en daar na 3 jaar ook achter de bar beland. Als enige van die barmannen ben ik blijven dansen tot op de dag van vandaag. Na zijn verhuizing naar Zeist is hij daar ook gaan dansen bij Ruud en Truus Ritzer. Zijn wedstrijdloopbaan is hier begonnen met de regionale westrijden van de DMN. Helaas is die dansschool gestopt en gesloopt waarna hij in het team van Cees en Therese Boutkan zijn plek in het circuit van de NADB gevonden.

Na wat stukgelopen partnerships en het uitproberen van verschillende trainers is hij in december 2014 met Desiree gaan dansen. Naast samenwonen gingen zij nu ook samen de vloer op. Lessen volgden ze in Nederland maar gingen ook regelmatig naar Duitsland om zoveel mogelijk kennis op te doen. Met de start van hun showdance avontuur hebben ze de overstap gemaakt naar het Love2Move team en daarmee nu de focus weer op het individuele dansen.

Désirée danst al sinds haar zesde. Nadat zij op zesjarige leeftijd tijdens een feestje de hele avond rondjes heeft staan draaien op de dansvloer was het voor haar ouders duidelijk. Désirée moest op dansen. Ze begon met Jazzballet, wat ze al snel uitbreidde met modern en streetdance. Tijdens haar puberteit vonden haar ouders het tijd om eens een cursusje stijldansen te volgen. Het is namelijk toch wel handig om bij bruiloften een walsje of een quickstepje te kunnen dansen. Dus zo ging Désirée in 2004 op dansles bij Dansschool Verhagen in Bergen op Zoom. Na de eerste stappen op de dansvloer was ze verslaafd en heeft ze de dansvloer nooit meer gedag gezegd.

In maart 2013 danste we beide (met onze voormalige danspartners) een wedstrijd in de Stoelemat in Bergen op Zoom. Vanuit de regionale omroep was hier een cameraploeg aanwezig die graag danskoppels uit de regio wilde interviewen. En zo werden wij naar elkaar toegeschoven en geïnterviewd (http://www.zuidwesttv.nl/video/2520/dutch-amateur-league). We hielden contact en al snel sloeg de vonk over en waren we naast concullega’s op de dansvloer, vriendje en vriendinnetje naast de dansvloer.

Nadat Désirée’s voormalige danspartner in september 2014 het partnership wat onverwachts stopzetten was het voor Désirée duidelijk: Zij wilde nog maar met één heer dansen, namelijk met haar Erik. Gelukkig zocht Erik in December 2014 ook een nieuwe danspartner en werden voorzichtig de eerste danspassen samen op de vloer gezet. Ook op de dansvloer was de klik er en besloten we naast levenspartners tevens verder te gaan als danspartners.

Nadat Désirée tijdens het laten doen van haar nagels al enkele keren met Michelle had gekletst over het mentale aspecten van het dansen besloten we samen met Michelle als mentalcoach ons dansen op een andere manier op te pakken. Dit beviel wel en toen wij besloten om de uitdaging van een Showdance aan te gaan en Herman en Michelle vroegen om ons hierbij te helpen was voor ons één plus één al snel twee en besloten we ons aan te sluiten bij het team.

Omdat we ons in de A-klasse standaard wat oud voelde zijn we sinds januari 2017 ook actief in de Senioren 1 Hoofdklasse. Aan het begin van de zomer 2016 zijn wij samen met Herman en Michelle het showdanceavontuur aangegaan. En wat bleek het was een match made in heaven. Op 29 oktober 2016 deden we met onze Avatar-Show “I see You” voor het eerst mee met het NK Classic Showdance bij de NADB. We werden tweede en mochten daarom Nederland vertegenwoordigen tijdens het Wereld Kampioenschap Classic Showdance in Chengdu China in september 2017. Deze ervaring was zo bijzonder en hier kregen wij zoveel energie van dat we besloten ook mee te doen met het Nederlands Kampioenschap Classic Showdance 2017. Al ons harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen want tijdens dit NK werden wij op 8 oktober 2017 eerste en dus officieel Nederlands Kampioen Classic Showdance 2017. Op naar het WK Showdance 2018!

We kijken enorm uit naar alles wat ons op dansgebied nog te wachten staat en voelen ons enorm op ons plek bij het Love2Move-team.