Dick & Anet Linschoten

Onze dans geschiedenis gaat voor 50% terug naar 1987 toen Dick is begonnen met de eerste danslessen bij dansschool de Rijk. Sindsdien weet Dick niet meer van stoppen. Eind Jaren 90 is Dick begonnen met wedstrijddansen eerst in de SOND en daarna bij de DMN. Hier heeft Dick uiteindelijk de Hoofdklasse bij de adults gehaald.

De andere 50% is begonnen in 2004 toen Dick Anet heeft besmet met het dansvirus. Aan het einde van het eerste jaar van de lessen die we samen deden hebben we samen ook maar eens een wedstrijd mee gedaan bij de Senioren DMN.

Uiteindelijk zijn we naast onze clublessen vanaf het 4de jaar dat Anet op dansles zat ook bij de Wedstrijdgroep bij de Rijk gaan dansen, zodanig is ons dansen langzaam beter geworden. Nog steeds wel last van het ervaringsverschil en zeker als 4de jaars mee doen bij diverse lectures dan heb je wel zoiets van waar gaat dit over?

Uiteindelijk zijn we ook privélessen gaan volgen bij Ratna de Rijk met veel afleren en weer aanleren zijn we zo qua dansen stukken dichter bij elkaar gekomen. Naast de Wedstrijden van de DMN waar we uiteindelijk ook de hoofdklasse gehaald hebben, zijn we in 2013 mee gaan doen bij de wedstrijden van de NADB in de Senioren 1B, en bij de Dutch Amateur League in de National Amateur Senioren. Bij de Dutch Amateur League zijn we afgelopen jaar gepromoveerd naar de Masterclass Senioren 1.

Afgelopen drie jaar hebben we ook mee gedaan bij het Lombok International Dance Festival in Indonesië. Een goede combinatie van een vakantie in een mooi land en dansen. Naast Ballroom en Latin wedstrijden worden er zelfs ook wedstijden gehouden in de traditionele dansen wat leuk om te zien is.

Toen in seizoen 2014/15 bekend werd dat dansschool de Rijk ging stoppen en dat de locatie in het centrum van Nieuwegein dicht zou gaan, zijn we gaan kijken naar mogelijkheden waar er getraind kon worden. Zodanig zijn we bij Herman en Michèle terecht gekomen.