Bertus & Carla Vesper

Wie zijn Carla en Bertus Vesper!

In mei 1998 zijn wij beide ( met ieder 3 kinderen ) in Norg ( Drenthe ) gaan wonen en daar wonen we nu nog steeds met heel veel plezier.
Voor Carla is het  dansen op 15 jarige leeftijd begonnen bij Dansschool Slingerland te Soest. Waar zij ook  aan verschillende wedstrijden heeft deelgenomen.

Op onze trouwdag kregen wij van onze kinderen een danscursus  bij Danscentrum Dokman te Assen cadeau. Dat was het begin van onze dansverslaving.  Al vroeg in het begin, toe we deelnamen aan de danslessen, werden we gevraagd of wij niet aan de danswedstrijden mee wilden doen. Dat hebben we een keer gedaan, maar zijn hier niet verder mee doorgegaan  omdat wij dit niet konden combineren met ons gezinsleven, omdat de kinderen nog thuis woonden.

Wij hebben alle danscursussen gevolgd ( t/m alle topklasse lessen toe ) en vonden dit toen wel welletjes. Door onze fanatieke gedrevenheid, zijn we ons gaan richten op het wedstrijddansen, en dat doen we nog steeds met heel veel plezier. We zijn als een speer door de debutanten, B en A  klassen heengegaan en toen kwamen we in de Senioren Hoofdklasse 3 terecht.

We hebben het geluk, dat we gebruik kunnen maken van  een vaste trainingslocatie, waar we minimaal 3 keer in de week te vinden zijn. Zaterdagochtend is er een vrije training voor wedstrijddansers en daar maken we zeker, samen met een aantal dansparen ( ook van andere dansbonden ) gebruik van.

Behalve het  wedstrijddansen , hebben  we ook meegedaan aan een jaarlijkse uitvoering van een Jeugd Streetdanceschool, een dansscene in een musical Sissi en bovendien hebben we een aantal demonstraties gegeven, ter promotie van de geweldige danssport.  Ter voorkoming ( en genezing ) van blessures, hebben we wekelijks een  Pilates les in onze dansschool en tevens 1 online Pilates les thuis.

In 2019 hebben we met onze eerste buitenlandse WDSF wedstrijd in Praag meegedaan. Dat was een geweldige ervaring ( de 25 ste plaats behaald, van de 60 deelnemende dansparen ) en daar gaan we zeker mee door.

Zoals een aantal van jullie weten, is vorig jaar onze oudste dochter overleden. Dit intense verdriet, zet je wereld op de kop en heb je tijd nodig om de “gewone” dagelijkse dingen weer op de pakken en het verlies een plek te geven. Marina haar wens  is dat wij verder gaan met leuke dingen  doen en niet bij de pakken neer te zitten. Kortom, we zetten onze schouders eronder en gaan er in de Hoofdklasse weer fanatiek tegenaan, maar het allerbelangrijkste is dat wij ervan blijven genieten. 

We trainen al regelmatig bij het team love 2 move  en we krijgen ook al regelmatig lessen van Herman en Michelle. We vinden het ontzettend leuk om nu ook deel uit te maken van jullie team en hopen nog vele jaren samen met de andere paren wedstrijden te kunnen dansen.