Yvo van den Bosch & Yan Yan Wong

Yvo is 15 jaar geleden begonnen met Ballroom en Latin dansen.

Als je vrienden vraagt om Yvo te omschrijven, dan hebben ze het vaak over dat hij energiek, uitdagend, gedreven, leergierig, humoristisch en behulpzaam is. Tijdens zijn wereldreis kwam hij op Hawai erachter dat hij danser wilde zijn. Hij werd veroverd door gepassioneerde  dansers die hem even het dansen gingen leren tijdens een zwoele dansavond.

Yvo komt uit een autogarage familie, een gezin met drie broers waarvan Yvo de jongste is. Hoewel hij als logische keuze ‘Werktuigbouwkunde’ heeft gestudeerd, lag zijn passie meer in zijn tweede studie ‘Culturele Maatschappelijke Vorming’, waarin kunst en cultuur centraal stonden. Daarin heeft hij onder andere zijn DJ OVI -tijdperk gehad in discotheek Tumult, een van de eerste clubs in Nederland waar houseparty’s georganiseerd werden. Nu in Abcoude noemen ze hem nog steeds DJ OVI.

Yvo was altijd al sportief en competitief. Altijd willen winnen van zijn broers, maar ook dingen zelf willen leren, zoals surfen, zeilen, motorrijden, wakeboarden en snowboarden.

Yan Yan is 10 jaar geleden begonnen met Ballroom dansen. Na een paar clubles-seizoenen was het al snel duidelijk dat dansen voor haar alles is en begon ze meteen met wedstrijden dansen.

Als je vrienden vraagt om Yan Yan te omschrijven, dan zeggen ze dat zij enthousiast, humoristisch, empathisch, geduldig, observerend, respectvol en daadkrachtig is. Tijdens haar jeugd kon ze nooit stilzitten. Ze moest altijd ergens over heen springen, rennen of huppelen. Ze komt uit een restaurant-familiebedrijf, een gezin met drie dochters en een zoon, waarvan zij de oudste is. Op jonge leeftijd hielp ze mee in de zaak en leerde daar de fijne kneepjes van het koken. Nadat het restaurant verkocht was, was het een logische keuze om te kiezen voor de Hotelschool, met als specialisatie Human Resources Management. Op de zaak stond ze  bekend als het meisje dat stiekem even dansjes aan het instuderen was als het rustig was in de zaak. Typisch Yan Yan is alles wat met yoga te maken heeft. Het liefst wil ze elke ochtend 5 uur opstaan en de dag beginnen met twee uur yoga J.

Samen dansen en meer..

Sinds 3,5 jaar geleden zijn zij gestart met wedstrijden dansen. Ze hebben elkaar leren kennen op een oefenavond stijldansen. Naast Ballroom competitie dansen, hebben ze allebei een passie voor Lindyhop & Jazz, maar ook wakeboarden J. Dit kunnen ze werkelijk dagenlang doen. Zo reizen ze in de zomer bijvoorbeeld naar Zweden voor een ‘Jazz-Lindy hop-Tap’-danskamp. In de zomer combineren ze liefst sport met vakantie. De ene keer is dat hardlopen in de Himalaya’s, de andere keer is dat met de camper langs alle wakeboardbanen in Nederland.  

Ze zijn allebei competitief en vullen elkaar aan. Altijd op zoek naar een uitdaging om beter te worden. Doel komend dansseizoen is te groeien op zowel nationaal als internationaal niveau.

Waarom Ballroom wedstrijddansen?

“Because they love to move!” In het Ballroom dansen komen sport en kunst samen: de ideale combinatie. Je lichaam ontwikkelen voelt soms oneindig. Tegelijkertijd moet je blijven afstemmen en communiceren met elkaar en het publiek.

Team Love2Move

Yvo herinnerde zich Herman & Michèle van hun fenomenale dansen tijdens het Blackpool Dance Festival in 2010. Hij vond dat ze een natuurlijke movement en vrijheid hadden in het dansen. Yan Yan herinnert zich nog een sublieme Quick Step-show van Herman & Michèle waarin zij de Charleston deden.

De lessen klikten meteen; de oneindige lading danskennis, het vakmanschap, de kritische blik en positieve energie sluiten uitstekend aan. De eerste wedstrijd na de zomerperiode, Oldenzaal 15 september in de Adults Std klasse, was voor Yan Yan en Yvo een lekker begin. Tegelijkertijd een perfecte start voor de rest van het dansseizoen. Zeer fijn dat Herman & Michèle daar ook aanwezig waren om te coachen!