Stefan & José Doodkorte

Ik, Stefan dus, ging op 19 jarige leeftijd op dansles, want dat hoorde bij je opvoeding.
Omdat mijn vader in ons eigen dorp hoofdonderwijzer was en ik me daar niet altijd lekker bij voelde ging ik samen met wat vrienden op dansles in Elst.

Ook Jose zat daar op dansles. In die tijd werd er ook een presentielijst omgeroepen en werd Jose met haar partner steevast als Dhr en Mw van IJzendoorn afgeroepen. Dus ik ging er van uit dat dat een stelletje was. Maar toen haar partner enige tijd later een ander had werd voor mij duidelijk dat Jose “vrij” was.

Sindsdien ben ik met haar gaan dansen en dat hebben we zo een paar jaar op social niveau volgehouden. Vervolgens zijn we getrouwd in 1983 en toen we enigszins uit de kleine kinderen waren, – we hebben er vier – zijn we opnieuw op dansles gegaan.

Bij toeval kwamen we daar in contact met een oud wedstrijddanser, Eddie Koekoek die ons enthousiast maakte voor het wedstrijd dansen en daar vervolgens ook veel energie en tijd in heeft gestoken.

Zo gezegd, zo gedaan en zo maakten we onze  entree op de dansvloer bij de regionale Brado. Sinds september 2003 dansen we bij de NADB en sinds we in de Sen 1B klasse dansen hebben we les van Jan Zwijsen. Sinds september 2010 hebben we les van Herman en Michele.

Omdat we de groep dansers en de sfeer als heel positief ervaren hebben we besloten om lid te worden van het team.