Marieke Vermeulen

Toen ik een jaar of 15 was, ben ik begonnen met stijldansen doordat de ouders van mijn toenmalige vriendje vonden dat stijldanslessen bij de opvoeding hoorde. Ik ging met hem mee, puur voor de gezelligheid volgden we lessen bij Joop en Elly Bronmeijer in Woerden. De verkering ging uit, hij stopte met dansen. Ik ging door met een andere heer en wat als gezellig samen bewegen op muziek begon, werd steeds meer een sport. De dansschool was aangesloten bij de Nederlandse Danssport Organisatie, en daar ben ik gestart in de C-klasse en opgeklommen tot de tweede klasse latin en de eerste klasse ballroom. Toen andere dingen in het leven steeds belangrijker werden, is het partnership gestopt.

Vervolgens heb ik een aantal jaren allerlei dingen uitgeprobeerd, van hardlopen tot yoga, andere dansstijlen en de sportschool, maar het stijldansen bleef ik missen. En toen ik naast mijn werk een opleiding ging doen, en de behoefte of eigenlijk noodzaak voelde, om daarnaast iets te gaan doen waarbij ik me echt kon ontspannen, kwam ik toch weer bij het stijldansen uit.

Ik woonde inmiddels in Zaandam, en daar was Dans Hotspot Van Kooten net naam aan het maken. De groepsles gaf me te weinig voldoening, en toen ik Paul tegen kwam ben ik het wedstrijddansen weer ingerold. Hoe ik het wedstrijddansen met het werk, de opleiding, andere hobby’s en een sociaal leven gecombineerd heb, is mij nog steeds een raadsel, maar een feit is dat ik heel veel energie krijg van dansen. Inmiddels is de opleiding afgerond en dans ik nog steeds met heel veel plezier!

Paul & Marieke:

In december 2016 gaf Dans Hotspot Van Kooten dansende ondersteuning in een theatervoorstelling van een orkest. De eigenaresse van de Hotspot zocht nog een paar dat Weense Wals kon dansen in die voorstelling. Marieke was net enkele maanden gestart in de groepsles, en wilde die Weense Wals wel dansen, maar met wie? En toen was daar Paul Groot! Paul kwam van dansschool Verbiest in Hoorn, waar Hotspot Van Kooten een samenwerking mee heeft. Paul wilde ook die Weense Wals wel dansen. Na wat research naar elkaar via het web, een korte kennismaking en 10 minuten indansen besloten we voor de wals te gaan. Twee weken  verder, stonden we samen op het podium en nog een maand later danste we onze eerste wedstrijd in de C-klasse bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond.

Na eerst lessen te hebben gevolgd bij Dance to Impress in Hoorn, hebben we ons vervolgens aangesloten bij team Love2Move.

2018

Nadat Marieke met Paul diverse mooie en succesvolle wedstrijden heeft gedanst, richt ze zich nu even volledig op haar gezin en haar werk. Wellicht dat zij over enige tijd de dansschoen weer aan kan trekken.