Jeffrey Kuijs & Désiree Steenbakkers

Dansgeschiedenis van Désiree Steenbakkers:

Op de middelbare school ben ik samen met wat vrienden op cursus gegaan bij de lokale dansschool in Veldhoven. Verrassend genoeg was ik een van de eerste die stopte, ik ging voor stage naar het buitenland. Nadat ik een tijdje gestopt was klaagde ik op een barbeque met vrienden dat ik het dansen stiekem best miste. Een vriend bood aan om de cursus die ik wilde gaan doen mee te gaan assisteren en sindsdien heb ik het nooit meer in mijn hoofd gehaald om te stoppen.
Via via kwam ik uiteindelijk in mijn studietijd bij studentendansvereniging Footloose in Eindhoven terecht. Ik vond hier ook mijn eerste wedstrijdpartner en toen had ik ook het wedstrijdvirus te pakken.
Naast de NADB en WDC heb ik dus ook een heel aantal studententoernooien gedaan, de wedstrijden waar ik nog steeds naar terug kijk als sommige van de gaafste wedstrijden die ik ooit heb gehad.
Terwijl ik hier nog steeds druk mee bezig was kwam ik mijn 2e partner tegen, waar ik de latin voor opzij zette en alleen ballroom ging doen, voor het eerst bij de amateurs! Na een promotie daar en wat mooie resultaten bleek ook dat niet de ideale combinatie, dus was ik weer op zoek.

Toen kreeg ik een bericht van een heer waar ik de les ooit eens had geassisteerd, dat was Jolt. Ik was op zoek naar een partner, of ik misschien interesse had om met hem te gaan try outen. Zeker, ik woon alleen inmiddels op ongeveer 2,5 uur reizen van jou. Dat was toch wat ver.  Chatten werd vriendschap, vriendschap werd een relatie en al snel gingen we toch maar samen dansen. Na een tijdje bij mijn oude trainers te hebben getraind, en na een flinke periode van blessures, zijn we begonnen bij Herman en Michèle. Na een aantal maanden intensief trainen bleek het voor Jolt te hard werken en te weinig plezier. Dus toch maar op zoek naar een volgende danspartner.

Na wat zoekwerk en diverse try-outs bleek het partnership met Bert Groot wel te werken. Dat betekende wel weer een flinke stap omhoog en aanpoten in de Adults A Klasse van de NADB. Met Bert hebben we veel mooie wedstrijden gedanst. Ondanks de mooie resultaten met Bert, hebben we toch besloten uit elkaar te gaan.

Inmiddels heb ik in Jeffrey Kuijs weer een enthousiaste nieuwe partner gevonden om de competitie weer aan te gaan!