Jan Joost Visser

Jan Joost zou op zijn 15e beginnen met een stijldans-cursus met een klasgenootje, maar helaas kon dit niet doorgaan. Toen hij, datzelfde seizoen, besloot te stoppen met volleyballen moest hij van zijn ouders een andere sport-activiteit gaan doen, dus dat werd toch maar dansen. Het dansen beviel enorm en het jaar erna werd hij gevraagd om naast de zilver-cursus ook te helpen met lesgeven bij de brons-cursus. Behalve de clublessen heeft Jan Joost ook verschillende andere danscursussen gevolgd, zoals Salsa, tapdance en Rock en Roll.

De afgelopen jaren heeft Jan Joost wedstrijden gedanst met Michelle Luiten. Na een aantal jaar regionaal te hebben gedanst zijn ze zich gaan focussen op nationale wedstrijden want dit leek de logische volgende stap. Hieruit ontstond ook de keuze om te stoppen met clublessen en zich volledig te richten op ballroomdansen. Onder de vleugels van Annemieke de Haas zijn ze met veel enthousiasme gestart in de debutanten 3 bij de NADB.

“We weten nog goed hoe we toen opkeken naar alle adult-paren; hun complexe programma’s, zwierende jurken en prachtige rokkostuums. Toen we dan eindelijk zelf de Adults bereikten, vonden we het na een jaar tijd worden om ook onze trainingen een klasse hoger te zetten.”

Ze besloten tevens om lessen te gaan volgen bij Herman en Michèle en zich aan te sluiten bij het Love2Move team. Na een aantal jaar met veel succes wedstrijden te hebben gedanst hebben ze samen besloten het danspartnerschap te beeïndigen. Michelle danst nu met Jaco en Jan Joost is supporter van het team.